Ecosistema emprenedor

La firma de videojocs Scopely culmina la compra de la catalana Omnidrone

La multinacional absorbeix l'estudi de desenvolupament de videojocs on ja va invertir el 2018 i que compta amb uns 120 treballadors a Barcelona

Scopely, una multinacional nord-americana del sector dels videojocs per a mòbils que ja porta uns anys establerta a Espanya, absorbeix l’estudi barceloní de desenvolupament de videojocs Omnidrone, on ja va invertir per primera vegada el 2018, i que compta amb uns 120 treballadors a les oficines de la Via Laietana de la capital catalana.

La californiana Scopely es reforça amb aquesta adquisició al mercat espanyol, on ja compta amb un equip de 700 treballadors ubicats a les múltiples oficines del grup a Barcelona i Sevilla, que sumen més de 8.000 metres quadrats. La seva expansió ha estat bàsicament inorgànica, amb la incorporació d’empreses locals.

A Barcelona ja disposava de l’estudi d’Scopely Parallel, que crea i opera en viu els jocs Yahtzee With Buddies i Scrabble GO, i un equip de GSN Games —una divisió de Game Show Network subsidiària de Sony Pictures Entertainment—, que treballa en jocs i tecnologia. Mentre, a Sevilla s’ubica l’estudi de Scopely Genjoy, que treballa en diversos projectes de jocs casuals.

Omnidrone està especialitzada en experiències de joc midcore altament socials. El seu cofundador i director executiu Gerard Fernández explica que “com a soci de Scopely, des de fa temps Omnidrone està impressionat pel creixement i èxit de la companyia en assolir una escala global i establir al mateix temps nous estàndards a la indústria en gèneres de jocs“. “Scopely és una llar col·laborativa que acull gran talent en la creació de jocs”, afegeix.

En la nova estructura de la companyia, Fernández continuarà supervisant l’estudi Omnidrone dins de la divisió d’estratègia MMO d’Scopely. Aquesta multinacional acull equips de múltiples especialitats com enginyeria, anàlisi de dades i analítica, serveis creatius i atenció al client, entre d’altres. Amb l’anunci de la compra d’Omnidrone també ha comunicat que té previst contractar un centenar de professionals més a Espanya, com artistes i animadors 3D, artistes tècnics, enginyers de la plataforma Playgami o enginyers de desenvolupament.

Anteriorment a Omnidrone, Gerard Fernández va cofundar Microjocs, una de les primeres empreses de creació i distribució de jocs per a mòbils a Espanya. Microjocs va ser adquirida per Digital Chocolate i posteriorment per Ubisoft.

El desenvolupador de videojocs dona feina a 700 persones a Espanya.
Compartir
Publicado por
Maria Teresa Coca

Artículos recientes

  • Professionals

El pallasso que fa origamis al metro

Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…

3 d'abril de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

El festival Flors al Mercat porta la primavera a Barcelona

La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…

3 d'abril de 2025
  • Gastronomia

Una arqueòloga de xocolata com a mona per despertar vocacions científiques

La UB i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s'alien per tercera vegada en la…

3 d'abril de 2025
  • Creativitat

Del port a la ciutat: el projecte d’OAB que transforma el Port Vell

Lucía Ferrater, sòcia d'OAB, acaba de rebre el Premi Ciutat de Barcelona juntament amb Carlos…

3 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Tota la xarxa de metro serà accessible en tres anys

La Generalitat invertirà 115 milions d'euros en adaptar les vuit estacions que queden pendents

3 d'abril de 2025
  • Creativitat

Barcelona es vesteix d’alta costura dins i fora de la passarel·la

La 35a edició de la 080 Barcelona Fashion reuneix més de 500 creadors de contingut…

2 d'abril de 2025