Un total de 188 col·legis i 268 docents de tot el territori ha participat en el programa escolar 'Somos Únic@s'
El maig de l’any passat van obrir-se les inscripcions del projecte Somos Únic@s, desenvolupat per la Fundació ColaCao en col·laboració amb l’Associació No a l’Assetjament Escolar (NACE). Aquest programa té l’objectiu d’educar als alumnes d’Educació Primària des d’edats primerenques. A Catalunya han participat més de 16.000 nens i nenes de diferents cursos de primària, sumant un total de 188 centres i 268 docents que han apostat pel projecte educatiu.
En xifres generals, més de 1.500 escoles de les comarques catalanes s’han inscrit el primer any de funcionament a les aules, representant més del 10% del total dels centres d’educació primària. Finalment, 146.800 alumnes han sigut formats contra l’assetjament escolar i 2.222 docents han impartit el projecte educatiu a les aules.
El bullying s’estima que afecta a més de dos milions de nens i nenes a Espanya. És una de les principals barreres psicològiques, emocionals, socials i educatives en el desenvolupament de la personalitat infantil, a més d’un dels problemes més silenciats.
Els mestres i pedagogs han creat el projecte Somos Únic@s per educar des de la prevenció, empoderant als nens i nenes per tal que creixin sense por a potenciar tot allò que els fa ser únics, especials i diferents. El programa compta amb diferents materials didàctics que estan a la disposició dels docents per treballar-los a les aules de manera gratuïta, disponibles en totes les llengües oficials del país. A més, la seva implantació és flexible i poden adaptar-se a les necessitats de cada grup.
“A través de Somos Únic@s hem detectat alguns casos de baixa autoestima a l’escola que, gràcies al programa, els hem pogut ajudar a posar paraules a aquesta situació que patien. La resta del grup també ha après a ser més conscient d’algunes dificultats en les relacions socials que aparentment passaven més desapercebudes. Crec que ens ha vingut bé tenir un moment per parlar i dialogar dels aspectes que ens proposava el programa”, afirmen mestres de l’escola Josep Tous de Barcelona.
El projecte ha tingut un impacte molt positiu. Més del 96% dels docents afirmen que estarien disposats a repetir l’experiència i el 97% ha considerat el programa útil afirmant canvis significatius en l’alumnat. “Aquests resultats ens impulsen a continuar apostant per aquest projecte i que el missatge contra l’assetjament escolar arribi a un número cada vegada major d’alumnes de diferents edats de tot el país”, declara Javier Coromina, membre del patronat de la Fundació ColaCao. En el conjunt d’Espanya el projecte ha arribat a 146.000 nens i nenes.
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…
L'Ajuntament i la Generalitat acorden també accelerar la prolongació de l'L4 entre La Pau i…
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…