Els hostalers José Manuel von Bischoffshausen i Alexis Mastrokalos revitalitzen el seu restaurant peruà, Leche de Tigre, en un nou enclavament situat a la zona alta de Barcelona
No va ser una mudança sinó un salt amb trampolí. Leche de Tigre sumava quatre anys de recorregut a Gràcia, donant a conèixer un receptari peruà enriquit des del bressol per influències d’ultramar, quan fa uns mesos va iniciar una nova etapa a la zona alta de Barcelona, al barri de Sant Gervasi. De bar a restaurant estilós i còmode. I més ambiciós.
El concepte de José Manuel von Bischoffshausen i Alexis Mastrokalos ha volgut volar al segment premium, defineixen, donant també protagonisme a l’alta cocteleria . L’experiència a taula s’ajuda de la pedagogia de l’equip per transmetre història, ingredients i caràcter de cada plat, amb què aspiren a ser un referent a Barcelona.
I és que la cuina de Dieter Westphalen, que “reversiona i actualitza els plats tradicionals de la cuina del Perú”, donant “color, textura i sabor als icònics ceviches, les causes, l’arròs d’ànec o el postre cinco leches”, il·lustra , és un viatge gastronòmic i emocional.
La cuina nikkei, la chifa (fusionada amb la xinesa), criolla, babiche (amb la italiana) i la novoandina (que rescata ingredients autòctons) així com les regionals formen part del catàleg quotidià de sabors del Perú, que Westphalen transmet amb alegria a la capital catalana. I com que no tots els comensals locals coneixen l’abast i la dimensió d’ingredients com l’ají groc, la palta, els llardons, el sillao o el camote (moniato), la carta inclou un glossari-guia.
Per obrir boca o com a colofó, segons els rituals de cadascú, se suggereixen còctels que haurien de ser obligatoris per vèncer la mandra dels que es llencen de cap a la carta de vins. Els seus bevements brillen per la maceració amb pisco, presumeixen, i donem fe de la dificultat per triar entre el repertori més clàssic i el d’autor. Irresistible la seva versió de Bloody Mary amb vodka 14 Inkas, llet de tigre, clamato, sillao, mel de canya i sal de togarashi.
El singular espai, amb una zona més informal de taules altes davant de la cuina i menjador més relaxat al fons, es gaudeix en un ambient més distès al migdia (amb meritori menú de dies laborals per 16,90 euros ) i més elegant als sopars. La seva carta s’encapçala amb diversos ceviches que competeixen als ulls del comensal i necessiten prescripció. Provem l’Apaltat (corball salvatge, pop, llet de tigre clàssica, palta —alvocat–, tàperes, ají limo, blat de moro xullpe cruixent, choclo, puré de camote —moniato–), una delícia, equilibrat, refrescant i ric en textures, sense excessos cítrics.
És molt popular també la Causa de Lima –cada dia ofereixen una variació diferent–, que provem de tàrtar de tonyina. Destaquem a la degustació un saborós Ají de gallina (pollastre esmicolat, mousse calent d’ají groc i ají mirasol, patates bullides, arròs blanc, olives càntir, ou de guatlla, formatge parmesà), contundent i poderós, ideal per compartir i endinsar-se en els plats calents de la cuina clàssica peruana.
La carta ofereix plats suficients per tornar i seguir amb la immersió: Anticuchos clàssics, Llom saltat, mar i terra nikkei, apetitosos woks…
Per postres, cal fer cabuda a la seva Crema voltejada (flam peruà de canyella i caramel) o a l’explosiva Cinco Leches (pa de pessic, llet evaporada, llet condensada, llet sencera, llet de coco, crema de llet, rom Cartavio, xips d’ametlles).
El tiquet mitjà a la carta ronda els 45 a 60 euros, segons celler i la gana que es tingui.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…