Ecosistema emprenedor

La ‘startup’ 51Trips idea l’àlbum de viatges en temps real

L’empresa llança una aplicació mòbil on l’usuari pot narrar les seves experiències de manera instantània, individualment o de manera col·laborativa amb altres persones, per obtenir un llibre amb imatges i informació

Els petits detalls del dia a dia d’un viatge no sempre queden reflectits en una fotografia i no sempre es perpetuen en la memòria. Si més no això és el que va pensar el jove Roger Planas mentre viatjava per Islàndia, el 2018: “Volia congelar i eternitzar moments, instants, d’aquell viatge i m’adonava que no podia, que no sabia com fer-ho, més enllà de prendre una fotografia o d’anotar-ho a corre-cuita en una llibreta, i que hauria d’esperar a tornar a casa per posar-ho en ordre”.

I d’aquest neguit personal, de pensar que a la tornada la feina del dia a dia li deixaria poc temps per posar-se a endreçar tot el que havia acumulat en paper i a la galeria de fotos del seu mòbil, n’ha acabat sorgint l’empresa 51Trips i l’aplicació mòbil Trip Book. “Som quelcom més que un fotollibre, assegura, perquè el record és més viu i té més elements del context d’on, quan i per què s’ha produït”.

L’app es pot descarregar a través de Google Play i App Store i té un desenvolupament tecnològic que permet recrear un viatge destinant només entre tres i cinc minuts diaris a seleccionar i introduir fotografies, anotar títols, dates, visites, ubicacions, quilòmetres recorreguts, itineraris, moments destacats i resums de la jornada.

A més, és una solució “idònia” per a sortides en família o grup d’amics perquè és una aplicació col·laborativa, per la qual cosa es pot compartir amb un màxim de vuit persones, simultàniament des de diversos mòbils, per fer un rècord comú. “Si alguna cosa han de tenir en comú els usuaris de l’aplicació és la seva passió per viatjar i la necessitat de perpetuar les seves experiències”, manifesta.

Un cop acabat el viatge, amb un clic l’àlbum es guarda online i també es pot enviar a imprimir, “i el tenim disponible en una setmana gràcies a un acord amb una multinacional escandinava que té punts d’impressió per pràcticament tot el món”, concreta Planas.

Roger Planas, un ex motociclista d’elit que ha viatjat per tot el món, va anar quallant la seva idea de negoci fins al 2020, just quan va esclatar la pandèmia, per la qual cosa va haver d’adaptar el seu projecte inicial i va estrenar 51Trips com un e-commerce de quaderns de viatges i planificadors en format físic que, amb similituds a un dietari, podien servir per anar incorporant records i fotografies de viatges anteriors. Planas va compartir les seves inquietuds, l’esperit viatger i la passió per la tecnologia amb Armand Dalmau que, des de bon començament, es va sumar al projecte.

L’aplicació Trip Book permet realitzar en temps real el llibre de rècords del viatge.

Amb una inversió inicial personal de 28.000 euros i en plena covid, 51Trips va decidir centrar-se en la marca de quaderns de viatges i en elaborar continguts de tot tipus, des d’audiovisuals amb informació sobre diversos destins a jocs de Trivial específics, per les xarxes socials. “Això ens va permetre validar el producte i tenir uns ingressos, alhora que confirmava que hi havia una demanda latent. De fet, en poc més d’un any ja tenim una comunitat a Instagram, amb 130.000 seguidors a Espanya i 33.000 a Itàlia”, explica Planas.

Planas i Dalmau van obrir la seva primera ronda de finançament el desembre de 2020, amb 122.000 euros, i una segona tres mesos més tard, per 105.000 euros. Uns recursos que han destinat al desenvolupament de l’aplicació mòbil i la configuració de l’equip de 14 persones que té actualment 51Trips, a l’oficina de Barcelona.

Per avançar en la comercialització de Trip Book, la startup té oberta una nova línia de finançament per valor de 400.000 euros a través de Sociosinversores.com. Amb el 70% de l’import recaptat, 51Trips augmentarà la tracció comercial a través del màrqueting i servirà per implementar una estratègia multicanal que doni a conèixer el producte en diversos mercats. El 30% restant servirà per a desenvolupar el producte i augmentar la plantilla de treballadors.

La companyia té oberta una ronda de finançament per valor de 400.000 euros que destinarà a obrir mercats

Ara mateix, la marca té un cert recorregut a España i a Itàlia. Aquest últim mercat ha generat el 30% de les vendes de 200.000 euros del 2021. “Posarem el focus en el creixement a Espanya i Itàlia, però al juliol entrem a França i Mèxic, i esperem superar, després de l’estiu, els 150.000 viatges creats amb l’aplicació”, exposa Roger Planas, i avança que abans de finals d’any també obriran mercat a Brasil i Argentina, perquè “molts dels nostres seguidors a les xarxes son llatinoamericans”. Respecte a la facturació, les previsions per aquest any marquen la fita dels 700.000 euros, y superar els 2 milions d’euros al 2023.

Del negoci total, un 1% es destina a diversos projectes sostenibles, com la iniciativa World Comes First, ajudant a associacions que lluiten per mantenir la integritat del planeta i dels éssers vius.

L’àlbum pot incloure ubicacions, visites, anotacions, mapes i molts altres elements.
Compartir
Publicado por
Maria Teresa Coca

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Casa Seat celebra un Nadal dolç amb Jordi Roca

L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Passeig de Gràcia es manté com el carrer comercial més car d’Espanya

El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sincrotró Alba comptarà amb una residència per a treballadors

La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…

20 de novembre de 2024
  • Opinió

L’hora de la resiliència urbana

A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…

19 de novembre de 2024