La companyia desenvolupadora del joc d’estratègia State of Survival ha reforçat l’equip de la capital catalana, on es va instal·lar ara fa tres anys, amb dissenyadors, artistes i professionals tecnològics
La companyia FunPlus ha remodelat les seves oficines de Barcelona pel pla d'expansió.
L’estudi de videojocs FunPlus ha anunciat que les oficines que té a Barcelona es transformaran en el seu centre de desenvolupament de producte a occident, equiparant-lo als que ja té en funcionament a Beijing, Xangai, Guangzhou, Irvine i Tòquio.
En la decisió de la companyia suïssa ha estat determinant, segons els seus responsables, el pes i la projecció del sector del videojoc a Catalunya, especialment pel que fa a la creació d’ocupació jove i qualificada. Una circumstància que el grup ha aprofitat des de la seva arribada a la ciutat, ara fa tres anys, per contractar dissenyadors, artistes i professionals de la tecnologia i configurar un equip amb una quarantena de professionals que puguin aprofundir en el desenvolupament de nous videojocs.
Inicialment, FunPlus es va ubicar a Barcelona només amb responsabilitats sobre la distribució dels videojocs, la gestió de la seva difusió a les xarxes socials per fomentar el creixement de les vendes i l’adquisició de nous usuaris. La companyia ha despertat l’interès dels jugadors d’arreu amb State of Survival, el videojoc d’estratègia en una apocalipsi de zombis —gratuït i disponible a iOS i Android—, que aquest any ha celebrat el tercer aniversari superant els 150 milions de descàrregues. State of Survival es va desenvolupar a l’estudi KingsGroup, propietat de FunPlus. Com a jocs, també compta amb King of Avalon i Guns of Glory, que van aconseguir fites importants en els seus més de sis i cinc anys de trajectòria, respectivament.
Com a part d’aquesta expansió, la firma especialitzada en jocs per a mòbils ha fet un primer pas amb la remodelació de les oficines que té al Carrer Casp i amb la reordenació dels equips directius. L’actual director general, Enric Cabestany, vicepresident de Publishing per Europa i Llatinoamèrica, comptarà amb un vicepresident de producte Felipe Mata, anterior director de desenvolupament de producte.
La companyia també ha incorporat Jacob Krüger al seu equip com a nou UA Director amb l’objectiu d’expandir el departament a Barcelona. Jacob s’uneix a FunPlus després del seu pas per companyies com Miniclip, Scopely i Social Point, enfortint així les diferents operacions de FunPlus en l’àmbit de la captació d’usuaris.
FunPlus també ha anunciat la creació del programa Career Starter a l’oficina de Barcelona, que té com a objectiu oferir als estudiants l’oportunitat d’accedir a la seva primera experiència laboral i començar la seva carrera a la indústria del videojoc.
Actualment, a Espanya en el sector del viodejoc hi ha 440 empreses consolidades, amb 1.105 milions facturats el 2020. Només a Catalunya es concentra el 50% d’aquesta facturació nacional, que suposa el 3,3% de la indústria europea. Catalunya també concentra la meitat dels treballadors del país, 3.966 persones empleades de manera directa, dels quals el 25% són dones, segons dades del Llibre Blanc del Videojoc. Segons el recent informe elaborat per la Generalitat, Catalunya es posiciona a més com la regió europea que atrau un nombre més gran de projectes i inversions en aquest sector.
Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…
La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…
La UB i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s'alien per tercera vegada en la…
Lucía Ferrater, sòcia d'OAB, acaba de rebre el Premi Ciutat de Barcelona juntament amb Carlos…
La Generalitat invertirà 115 milions d'euros en adaptar les vuit estacions que queden pendents
La 35a edició de la 080 Barcelona Fashion reuneix més de 500 creadors de contingut…