La companyia francesa, que facilita a les empreses la gestió de les subscripcions i contractes de serveis a través d’una plataforma, ha convertit les oficines de la capital catalana en un centre d’operacions per a tot el mercat europeu. La plantilla superarà els 900 empleats a finals de 2023.
Imatge virtual del projecte de rehabilitació de l'antiga fàbrica El cànem, al 22@, per trasformar-la en un espai d'oficines. © Urban input
La tecnològica francesa Papernest aprofitarà el trasllat i unificació de les oficines que tenia repartides per Barcelona en una nova ubicació al 22@ per reforçar el centre d’operacions que té a la ciutat i que ha anat guanyant pes dins del grup des de la seva arribada a la capital catalana el 2018.
Si aleshores es tractava d’una delegació amb 40 persones, actualment són 700 empleats i superaran els 900 a finals de 2023. L’equip treballa en la plataforma que va idear la startup perquè les empreses puguin centralitzar i simplificar la gestió de subscripcions i contractes de serveis diversos, com els de l’electricitat, Internet, assegurances o telefonia mòbil. D’aquesta manera, en un sol espai la plataforma simplifica els processos de canvi de domicili, contractació o baixes.
La companyia vol potenciar encara més aquest hub de Barcelona que ha esdevingut un centre global d’operacions per a tot el mercat europeu. De fet, es palesa el paper del centre en tant que Papernest compta amb una plantilla global de 1.000 treballadors, 900 dels quals a Barcelona. D’aquesta manera, la capital catalana s’ha convertit en la seu “més important” de l’empresa, per davant de les oficines de París i Reims, segons el seu conseller delegat i cofundador Philippe de la Chevasnerie.
“Ens vam establir l’any 2018 a Barcelona amb la idea d’entrar al mercat espanyol, però a dia d’avui ja dona servei a tots els mercats on operem”. De fet, segons el seu dirigent, “hem acabat escollint Barcelona com el nostre hub estratègic europeu per diverses raons: l’ecosistema tecnològic, la qualitat de vida, la capacitat d’atracció de talent i la seva dimensió internacional”.
Fundada a França, el 2015, per Philippe de la Chevasnerie i Benoît Fabre, en l’actualitat la companyia opera als mercats de França, Espanya, Itàlia, el Regne Unit i Alemanya, i dóna serveis a 1,3 milions de clients, dels quals uns 180.000 al mercat espanyol. La startup, en els seus inicis, responia al nom de Souscritoo.
La contractació d’entre 200 i 300 professionals més serà factible gràcies a la posada en marxa de les noves oficines a Barcelona, que compten amb 6.000 metres quadrats al districte del 22@. Es tracta d’un edifici singular, que s’ha anomenat Knem, perquè correspon a la rehabilitació de l’antiga fàbrica de filatures El cànem, situada al carrer Ramón Turró. L’immoble és propietat de la societat G3T, el family office de Carmen Godia, i ha estat sotmès a una remodelació integral pel despatx d´arquitectura b720 Fermín Vázquez i comercialitzat per Urban Input.
La inauguració oficial de les oficines es va fer aquest dimecres amb la visita del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que va destacar la contractació de personal que farà Papernest en els propers mesos perquè el que busca la tecnològica francesa són perfils tecnològics d’alta qualificació que contribueixen a posicionar Catalunya com una regió d’atracció de talent internacional i això redunda en “la creació de talent local”, va assegurar Torrent.
Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…
La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…
La UB i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s'alien per tercera vegada en la…
Lucía Ferrater, sòcia d'OAB, acaba de rebre el Premi Ciutat de Barcelona juntament amb Carlos…
La Generalitat invertirà 115 milions d'euros en adaptar les vuit estacions que queden pendents
La 35a edició de la 080 Barcelona Fashion reuneix més de 500 creadors de contingut…