Sota la batuta del xef Josep Maria Massó el local aposta per recuperar la cuina tradicional catalana
El Grup Isabella‘s continua creixent a Barcelona. Després de transformar l’antic El Principal en el restaurant Gala, ara ha reobert l’històric Senyor Parellada, al Born, sota el nom de Carmina. Es tracta de dues operacions fruit de les oportunitats que ha brindat la pandèmia a les companyies amb ambició de creixement, com és el cas del grup fundat per Isabella Heseltine i liderat pel seu fill, Marco Garí.
Ubicat al carrer Argenteria, el restaurant Senyor Parellada, que va ser símbol d’una època i va viure el seu màxim apogeu a la Barcelona olímpica, pertanyia a Ramon Parellada i va anunciar el tancament definitiu el març del 2021. El Grup Isabella‘s va aconseguir fer-se càrrec de l’establiment en el marc de l’operació de venda de l’Hotel Banys Orientals —on es troba el local— a la cadena Chic & Basic, que l’ha reobert com a Hotel Chic & Basic Habana Hoose.
Ara el Senyor Parellada ha tornat a obrir portes com a Carmina i sota la direcció del xef Josep Maria Massó, que vol convertir el restaurant en referent per als amants de la cuina de cullera de tradició catalana elaborada amb productes de proximitat. La idea és apropar a les noves generacions els plats de sempre, lleugerament actualitzats, com el fricandó amb ceps, el suquet de peix de roca, l’arròs de muntanya a la cassola o les carxofes amb romesco. Altres de les propostes de la carta són les mongetes del ganxet amb perdiu escabetxada, la sopa de ceba gratinada, els pèsols estofats del Maresme amb botifarra negra, el morro de bacallà amb panses i pinyons o els callos a la catalana.
Els nous propietaris han volgut preservar la cuina de fonda i els esmorzars de forquilla, però la seva proposta no vol quedar ancorada en el passat, ja que es busca oferir als comensals “menjar bé en un ambient animat i allargar les sobretaules amb còctels i música de DJ”. Així, la reforma del local s’ha encarregat a l’estudi Quintana Partners, que també es va ocupar de dissenyar la decoració del restaurant Gala.
“Hem heretat un espai històric que té gairebé tant pes com la cuina quant a tradició”, expliquen els artífexs de Carmina, que han apostat per “reviure l’esplendor de la millor època d’aquesta fonda catalana” creant un ambient que respira aires de casa colonial cubana i on destaca un pati central amb coberta de vidre desbordat de plantes.
L’obertura de Carmina no és l’únic projecte que té en cartera el Grup Isabella‘s. La companyia es va adjudicar fa uns mesos una concessió per 20 anys per obrir un restaurant al complex Marina Vela, el port esportiu situat al costat de l’Hotel W. Amb capacitat per a 200 comensals, aquest nou local serà més informal i una mica més econòmic que Julieta’s, la proposta que la cadena va inaugurar l’estiu passat als peus de l’Hotel W, al costat de platja, al local de l’antic Mamarosa.
A Barcelona, el grup, que va néixer especialitzant-se en menjar italià, també posseeix els restaurants Isabella‘s, Bella’s i Harry’s. L’empresa és present a Porto (Portugal), on va obrir Valentina’s, i prepara també el seu salt a Madrid amb una inauguració al barri de Recoletos.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…