El proveïdor de marques com Uniqlo i H&M preveu obrir la fàbrica al llarg d'aquest primer semestre i contractarà 30 treballadors
El conjunt d’empreses xineses que han triat Catalunya per a la seva expansió internacional durant els últims anys suma a un nou actor. La companyia del sector tèxtil Shanghai Jingqingrong Garment obrirà a Ripollet la que serà la primera planta de producció de l’empresa fora de la Xina. L’empresa de disseny, fabricació i distribució d’articles de roba a grans cadenes de moda invertirà tres milions d’euros en aquest nou centre, que es posarà en marxa durant el primer trimestre de 2024.
Amb aquest projecte, l’empresa preveu crear una trentena de llocs de treball, que s’especialitzaran en la fabricació de productes de punt. Aquests articles se serviran als clients de la companyia, entre els quals figuren grans cadenes de moda multinacionals, com Uniqlo, H&M i COS. L’empresa està actualment adequant la planta en la qual se situarà el seu nou centre de producció.
La companyia, que ha comptat amb el suport d’Acció, l’agència de competitivitat de la Generalitat, disposa actualment de més de 2.000 treballadors. Des de les seves fàbriques de Xangai i de les províncies xineses de Henan i Anhui, distribueix articles de roba a marques principalment de la UE, els Estats Units i el Canadà.
En els últims cinc anys, la inversió estrangera procedent del Gegant Asiàtic ha arribat a 1.164 milions a Catalunya
Shanghai Jingqingrong Garment va ser precisament una de les empreses amb les quals es va reunir la delegació institucional catalana que va viatjar la Xina a l’octubre. Directius de l’empresa es van citar amb el director general d’Indústria, Oriol Alcoba, en un viatge organitzat amb l’objectiu justament de captar nous projectes d’inversió estrangera.
Catalunya, pol d’atracció d’inversions
Aquesta inversió no és una anècdota puntual, sinó que s’engloba en un marc en el qual empreses xineses estan trepitjant fort a Catalunya. En els últims cinc anys, la inversió estrangera procedent del Gegant Asiàtic ha arribat als 1.164 milions d’euros i ha suposat la creació de 2.100 llocs de treball.
“No és casual que empreses xineses decideixin començar la seva estratègia d’expansió internacional a Catalunya, un dels territoris més industrialitzats d’Europa i una de les principals portes d’entrada al continent”, segons el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent. Actualment Catalunya compta amb 114 filials xineses establertes en els seus municipis, incloses entre les més de 9.000 empreses estrangeres que estan establertes a Catalunya, consolidada com a pol d’atracció d’inversions internacionals.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…