La multinacional xinesa destina al centre de supercomputació la major inversió en investigació que ha fet a Espanya
Lenovo invertirà 7 milions d’euros al Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) en els propers tres anys per avançar en medicina de precisió a través de supercomputació i en el disseny i desenvolupament de xips europeus de codi obert. La inversió, que és la més alta de la multinacional tecnològica xinesa en investigació a l’Estat, també es destinarà a la creació de més supercomputadors i centres de dades energèticament sostenibles.
Part dels recursos es destinaran a millorar i accelerar la medicina de precisió i la generació de nous tractaments contra malalties com el càncer. La inversió de la companyia xinesa s’emmarca en la seva aposta per Europa, conjuntament amb la nova fàbrica d’Hongria i el centre d’investigació d’Alemanya.
“Estem compromesos a fer créixer l’agenda europea, compartim una visió comuna per promoure el codi obert”, ha assegurat el vicepresident de Lenovo, Kirk Skaugen després de firmar el conveni d’investigació aquest dilluns, informa ACN.
I és que un objectius de l’associació és adoptar l’arquitectura oberta per ajudar els científics i investigadors amb plataformes de supercomputació més intel·ligents, eficients i sostenibles. La raó per la qual l’empresa ha decidit invertir en el BSC-CNS, és, segons el seu director, Mateo Valero, per la qualitat de la feina del centre. “Per què han escollit Barcelona? Perquè som els millors, som els campions”, ha destacat Valero.
“Som el centre de supercomputació més gran d’Europa, amb unes 800 persones, i tenim l’experiència de treballar junts amb Lenovo des de fa sis anys”, ha recordat el director del BSC. “Es tracta d’una bona experiència i, per això, Lenovo ha decidit invertir més”, ha agraït Valero, que ha detallat que un dels projectes que es beneficiaran de la injecció de 7 MEUR de Lenovo serà la investigació genòmica dirigida per Miquel Moretó, de l’equip del BSC. Una recerca que busca la generació de nous tractaments contra malalties com el càncer i que, amb la supercomputació, es facilita l’emmagatzemament de dades relacionades amb l’ADN, que poden ocupar milions de gigabytes d’informació. “L’aliança entre Lenovo i el BSC té també l’ambició d’aconseguir aquesta eficiència utilitzant el mínim d’energia”, ha puntualitzat el director del Barcelona Supercomputing Center.
De fet, l’estimació de consum dels superordinadors més potents pot ser al voltant de 25 MW, l’equivalent al consum d’una ciutat de mida mitjana. Per això, la investigació conjunta entre BSC-CNS i Lenovo —encapçalada per Julita Corbalán— buscarà construir superordinadors i centres de dades més eficients energèticament, sostenibles i amb menys costos. Finalment, l’acord busca impulsar la competitivitat d’Europa en les noves tecnologies i en la fabricació de xips i semiconductors, després dels molts problemes en sectors com l’automoció, la informàtica i la salut arran de la pandèmia de covid-19 i la dependència de mercats com la Xina.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…