Les empreses emergents impulsades per la plataforma d’innovació de la Mobile World Capital Barcelona han assolit una valoració de mercat de 17 milions d’euros i han creat 90 llocs de treball en quatre anys
El programa d’innovació The Collider, creat per la fundació Mobile World Capital Barcelona, ha creat en els seus quatre anys de vida un total de 15 empreses emergents, de les quals 12 segueixen actives i han aconseguit captar 4,9 milions d’euros en finançament al llarg de 2021.
En el balanç de The Collider, des de la seva creació el 2017, figura el desenvolupament d’aquesta dotzena de startups que han assolit una valoració de mercat de 17 milions d’euros i han creat 90 llocs de treball entre directes i indirectes, 30 dels quals durant l’any passat.
El 2021 també ha estat destacat per la creació d’una nova empresa: Ephion Health, pionera en l’ús de la intel·ligència artificial per monitorar l’evolució de pacients amb malalties que afecten la mobilitat. Impulsada conjuntament amb el centre tecnològic Eurecat i l’Hospital Sant Joan de Déu, Ephion Health ja ha validat la seva tecnologia amb pacients de distròfia muscular de Duchenne.
Ephion Health es va sumar a la resta de companyies del portfoli de The Collider. Es tracta d’Exheus, Pharmacelera, RheoDX, Mental XR, Allread, Deep Detection, GeoKinesia, SAALG Geomechanics, SmartTTower i The Predictive Company.
Algunes d’aquestes companyies participaran com a projectes que estan transformant sectors com HealthTech, CleanTech o agro, en la propera edició de 4YFN Barcelona, la plataforma de llançament d’empreses emergents, que se celebrará a Barcelona del 28 de febrer al 3 de març en el marc del Mobile World Congress 2022.
El programa The Collider, que connecta a emprenedors i científics per crear spinoffs de tecnologia punta, vol visibilitzar el potencial científic estatal i combinar la indústria, el talent científic i el talent emprenedor en la creació de startups tecnològiques. “Dediquem almenys sis mesos a cada projecte abans de crear una companyia”, manifesta Oscar Sala, director de The Collider. “És un procés de recerca i anàlisi profunda de tots els aspectes del model de negoci, des de la tecnologia mateixa fins a l’equip passant pels acords de transferència de tecnologia amb les universitats, involucrant els experts clau en totes les nostres decisions”, afegeix.
The Collider ha iniciat aquest any amb una nova convocatòria de Call for Technologies 2022, per a la selecció d’altres 15 projectes emergents que s’incubaran en aquest exercici amb el suport de la indústria i que està adreçada a investigadors, postdoctorands, estudiants de doctorat i de màster vinculats a grups universitaris, centres de recerca o tecnològics que disposin d’una autorització de la institució corresponent.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…