Evento 'Las empresas y la creación de la cultura corporativa inclusiva'.
L'esdeveniment reunirà experts a Casa Seat l'11 de desembre.

Les empreses i el seu paper en favor de la inclusió, a debat a Barcelona

Experts de grans companyies abordaran estratègies per combatre la discriminació i exposaran casos d'èxit i bones pràctiques en una jornada a Casa Seat organitzada per Harmon i ‘The New Barcelona Post’

En una ciutat global com Barcelona, la multiculturalitat s’ha erigit com un tret distintiu de totes les dimensions de la capital catalana, incloses les seves empreses. En un context cada vegada més internacional, les companyies i les seves plantilles han anat sumant diversitat des de múltiples punts de vista.

Per abordar aquesta diversitat en les empreses i com gestionar-la per garantir la inclusió i combatre pràctiques discriminatòries, la jornada Les empreses i la creació d’una cultura corporativa inclusiva repassarà bones pràctiques de grans empreses a través dels seus responsables. Organitzat per Harmon i The New Barcelona Post en col·laboració amb Casa Seat, l’esdeveniment reunirà experts l’11 de desembre entre les 10 i les 12 hores a Casa Seat. Les entrades per assistir-hi de manera gratuïta poden reservar-se en aquest enllaç.

La trobada s’ha dissenyat per promoure i compartir pràctiques empresarials per a combatre la discriminació i promoure la diversitat, des de la convicció que les empreses tenen la responsabilitat d’impulsar la inclusió com a eina bàsica per garantir la prosperitat econòmica i social.

Per tractar aquestes qüestions, l’esdeveniment s’estructurarà en dos panells, que començaran després de les intervencions de la comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Religiosa de l’Ajuntament de Barcelona, Sara Belbeida, i del soci de Sector Públic de Harmon, Pau Solanilla. Després, el primer panell abordarà el paper de les empreses en aquest àmbit amb la cap d’Estudis i Operacions Acadèmiques de GBSB Global Business School, Hind Naaman; la directora de Policy a MSD Espanya i vicepresidenta d’Asebio, Cristina Nadal, i la responsable d’Assumptes Públics de Boehringer Ingelheim, Montse Tomillero.

Després serà el torn d’un segon panell amb la responsable de Talent Brand & Acquisition and Diversity & Wellbeing Lead de Danone, Vanesa Berrido; el cap de Culture, Change, Diversity & People Growth de Cupra i Seat, Benjamin Ramírez, i la consultora de talent i diversitat de Harmon, Cristina Moreno.

La subdirectora general de Ciències Socials i Humanes de la Unesco, Gabriela Ramos, tancarà la jornada, que s’ha organitzat coincidint amb la quarta edició del Fòrum Global contra el Racisme i la Discriminació. Previst a la capital catalana el 10 i 11 de desembre, el fòrum reunirà líders, activistes i experts de tot el món de la mà de la Unesco per debatre estratègies per combatre el racisme i la discriminació.

D’aquesta manera, l’esdeveniment pretén impulsar la innovació per avançar cap a un entorn corporatiu lliure de racisme i discriminacions, i exposar estratègies d’empreses per prevenir i combatre el racisme i la discriminació en l’entorn laboral. En aquesta línia, també posarà en valor el paper de líders empresarials i equips directius en la creació d’una cultura corporativa inclusiva, i en com poden contribuir a canviar els punts de vista dels seus empleats.

“Les empreses han passat de ser més homogènies a ser diverses, i aquesta diversitat requereix ser gestionada d’una forma diferent i més inclusiva”

A més, la jornada té per objectiu oferir a les companyies eines que contribueixin a establir nous estàndards per mesurar l’impacte real de les iniciatives empresarials contra la discriminació, a través d’indicadors clau i de mesures per assegurar que els efectes de les accions siguin duradors.

“Les empreses han passat de ser més homogènies a ser diverses, i aquesta diversitat requereix ser gestionada d’una forma diferent i més inclusiva”, ha destacat Solanilla. Aquesta gestió abasta des d’elements més quotidians, com l’oferta de la cantina i la celebració de festivitats, fins a la comunicació externa i interna. “Requereix una gestió de la diversitat dissenyada i estructurada”, ha defensat el soci de Sector Públic de Harmon i excomissionat de Relacions Internacionals i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta gestió de la diversitat ha de començar per processos de contractació que garanteixin una selecció sobre la base de mèrits i capacitats dels candidats, sense prejudicis ni biaixos. A més, les companyies han d’anar més enllà i posicionar-se com a actors actius en pro de la inclusió i de la igualtat: “Les empreses han de plantejar-se com fer activisme corporatiu en favor dels valors i contra la discriminació”.