La restauració catalana recupera la normalitat horària... i la il·lusió. Celebrem-ho! Còctels, sopars, tapes, brunch, esmorzars... amb la finalització de l'estat d'alarma tornem, per fi, a tenir novetats gastronòmiques a Barcelona. I no són poques a causa de l'afany de recuperació d'un dels sectors més damnificats per la pandèmia.
“Ara canviarà tot perquè reobrim restaurants que hem tingut tancats durant tota la pandèmia, com la Torre d’Alta Mar, tot i que en principi serà només durant els caps de setmana, amb servei de migdia i nit”, explica Òscar Manresa, el carismàtic cuiner i empresari català. I continua: “cal anar amb compte perquè són restaurants de perfil més alt i, de moment, estem una mica a l’expectativa de veure com es comporta el client, si surt o no surt, perquè hi ha ganes, però por també”. Manresa es desfarà aquest mes de maig de tota la contenció viscuda durant la pandèmia i, a l’obertura de la Torre d’Alta Mar, sumarà també la de Casa Guinart, a la Boqueria, i l’ampliació d’horaris a la resta dels seus locals.
Perfecto, el restaurant que ha obert en plena pandèmia, amplia horari a la nit amb una saborosa oferta de plats i platillos que van des de l’amanida russa amb king crab, anguila fumada i botarga, fins a un arròs melós de cua de bou o un suquet de Roses. “El problema és que la gent porta un any acostumada a sopar a casa i anar a dormir d’hora, així que entre setmana veig més complicada l’afluència, d’aquí que, de moment, nosaltres ens concentrarem en els caps de setmana”, matisa el restaurador.
A les novetats gastronòmiques a peu de carrer hem de sumar les que trobem a les altures, moltes d’elles relacionades amb hotels. I és que les terrasses tornen a renéixer per fer allò que millor saben fer: mimar el client. A l’Hotel Kimpton Vividora, per exemple, ja escalfen fogons per donar vida a un dels seus nous productes de temporada, el seu brunch. Des de la Terrassa de Vivi, tant els hostes com el públic local podran contemplar les vistes 360º a Barcelona, a més de gaudir del seu brunch on The Terrace, que tindrà lloc tots els dissabtes i diumenges d’11:00 h a 13:00 h al cor de barri Gòtic de Barcelona. “El nostre objectiu és fer possible el benestar personal dels hostes i de l’equip del Kimpton Vividora. Dediquem tot el nostre esforç a la incorporació de les mesures de seguretat i higiene a la vegada que oferim el servei i les experiències personalitzades de luxe d’un hotel 5 estrelles”, comenta Merry Antoja, directora general de l’hotel.
I d’una terrassa d’altura a una altra també en les altures, com és la de l’Hotel Casa Bonay. Torna el seu famós Chiringuito i ho fa amb una carta renovada, on predominen els plats cuinats en robata (una mena de barbacoa japonesa), que aporta una textura i un sabor únics a plats com l’anguila lacada o l’entranya a la brasa amb chimichurri. “Si alguna cosa hem tingut aquesta pandèmia ha estat temps per pensar, practicar i posar en marxa noves idees, també oferirem als nostres clients sis tipus de còctels que hem aconseguit embotellar des de la nostra cocteleria Libertine“, confirma Inés Miró Sans, alma mater i propietària de Casa Bonay. Així que a més de menjar, i fer-ho molt bé, els clients també tindran l’oportunitat de maridar el seu menú amb sis diferents propostes creades per una de les cocteleries més famoses de Barcelona.
I sense ser famosa encara, perquè encara no ha obert, ho farà el pròxim 1 de juny, arriba la cocteleria SIPS a Barcelona, i ho fa de la mà dels dos bartenders coneguts internacionalment, Simone Caporale i Marc Álvarez. Una proposta d’alt standing en format prêt-à-porter que arriba a Barcelona per agitar l’escena del còctel i gaudir de la ciutat a glops.
En terra ferma, una altra de les novetats de la temporada a l’escena barcelonina és Artesanos, el nou espai gastronòmic que ofereix experiències culinàries a càrrec de xefs i talents del sector que s’han quedat sense feina a causa de la pandèmia, i que ara oferiran també sopars pop-up els caps de setmana.
Dir que Artesanos és un restaurant es queda molt curt. Artesanos és un projecte enfocat a donar veu i brillantor a tots aquests experts que donen ànima a les cuines de molts restaurants, treballant juntament amb ells per dissenyar i servir experiències culinàries úniques, amb tan sols 20 comensals per esdeveniment. Amb una filosofia enfocada majoritàriament en el producte, Artesanos neix de la mà d’amants de la cuina i productors locals que transformen producció gastronòmica orgànica d’alta qualitat en exclusives experiències culinàries en un ambient càlid i informal. “Artesanos neix de la necessitat de buscar alternatives que transformin el nostre consum en un sistema d’alimentació de qualitat, conscient i sostenible”, explica Agustín Gámez, un mexicà de 31 anys que va arribar a Barcelona fa 8 anys per estudiar Màrqueting i Publicitat i que avui és el cofundador d’Artesanos.
El Grup Sant Telmo acaba d’emprendre la que serà la seva penúltima aventura gastronòmica amb Bistró Mató, ubicat a l’espai que tants anys va ocupar el mític Mató de Pedralbes. Canvi de look i canvi de carta, ara centrada en un menú més típicament de restaurant informal, amb platillos i arrossos, per al nou local que, a més, disposa d’una terrassa perfecta per degustar la millor gastronomia mediterrània en ple barri de Pedralbes. Els macarrons a la catalana gratinats al forn haurien de ser, en si mateixos, un motiu de peregrinació al local.
Ja ho deia Frank Sinatra: Orange Is The Happiest Colour!, així que aquest pot ser que sigui un dels principals motius pels quals Dumbo Cafè adopta aquest pantone en la versió més vibrant, per donar una personalitat renovada a un dels xamfrans més concorreguts de la Diagonal barcelonina. L’espai, que ocupa el lloc on es trobava el mític Cafè San Telmo, ha dotat de color, això és innegable, però també de vida, a aquesta cantonada ara 100% sostenible, on es treballa amb material compostable i se serveix una carta saludable i amb un percentatge alt vegetarià, amb el lema bowls, sandwiches & coffee. Dumbo Cafè, que deu el seu nom a un dels barris més cool de Brooklyn, acaba d’estrenar nova carta amb plats tan increïbles com els seus pancakes salats, tot un viatge a Nova York sense sortir de la Diagonal. A més ara també obrirà fins a les 22:30h.
I tot i que ja fa temps que la cantonada que ocupa Funky Bakers brilla amb llum pròpia al número 10 de Passeig de Born, aquest curiós deli no deixa de sorprendre. Funky Bakers és un forn de pa internacional que es va enlairar abans de la pandèmia i que en arribar la quarantena no va voler renunciar a vendre totes les delícies que aquí se servien. Seyma Ozkaya Erpul, la seva fundadora, aviat va sentir la necessitat de donar resposta a les peticions dels seus habituals i, en només dos dies, va muntar una botiga en línia que ara es consolida com un model exemplar de delivery basat en pilars com el Km 0, la qualitat i altes dosis d’afecte.
I tot i que el confinament ha acabat, els nostres hàbits han canviat per sempre. És per això que, entre les novetats d’aquest deli, es trobin les Happy Bags —així anomena Seyma a cadascuna de les comandes que rep— que reparteixen a domicili en bici i de forma sostenible. Les bosses de la felicitat segueixen complementant el servei que es porta a terme al local del Passeig de Born, que diàriament dóna la benvinguda als seus feligresos habituals, sempre fent cua, pacients i amb un somriure per comprar els pastissos, pastes i entrepans més bons del barri, acompanyats d’un bon cafè de El Magnífico, un altre negoci també amb seu al Born.
El restaurant Boa-Bao, a la Plaça Letamendi, acaba d’introduir en la seva carta sis nous plats que a més d’obrir la gana, conviden a descobrir Indonèsia a través de la seva gastronomia, coneguda per la riquesa de les seves influències, l’ús d’espècies i l’equilibri entre notes picants i agredolces. El restaurant compta amb 430 metres quadrats al seu interior i disposa també de terrassa exterior. I entre les principals novetats, a més dels nous plats i l’ampliació de l’horari, Boa-Bao recupera alguns dels seus plats més emblemàtics. Celebrem-ho, per la normalitat i per poder tornar a gaudir del llobarro al vapor amb llima, Xile, all i pak choy; el Dragon Baode, gambes amb salsa agredolça amb cogombre, pinya i algues; i la sopa Eddy ‘s Hanoi Pho, un brou vietnamita de vedella amb noodles d’arròs. No podrem viatjar, però sempre ens quedarà Barcelona.
La recentment estrenada llibertat gastronòmica vindrà amenitzada pels ritmes d’un Dj a la Dolce Vitae, l’emblemàtica terrassa de l’Hotel Majestic, que també estrena nova carta dissenyada per Nandu Jubany, xef assessor de l’establiment, i David Romero, el seu xef executiu. Una proposta plena de saborosos ingredients autòctons on els arrossos cobren especial protagonisme. La seva carta també aprofundeix en el concepte fresc, de proximitat i healthy, traçat per la cuina d’aquesta terrassa des de fa ja 3 anys i que tantes alegries els ha donat gràcies a l’acceptació de crítica i públic.
Destaquen arrossos com el de verdures, ceps i romesco; el mixt de pollastre i llagostins o el sec de llamàntol, entrants freds i molt saborosos com el tàrtar de tonyina de la Mediterrània i sopa freda d’ametlla, la coca sablé de parmesà amb verdures escalivades i sardina XXL o algunes opcions veganes com el tàrtar vegetal de tomàquet raf amb blat sarraí i alvocat. Les postres segueixen el camí marcat per la deliciosa oferta pastissera de l’hotel, per aquest motiu no pot faltar el cruixent de xocolata, vainilla de Madagascar, avellana i llima llimona. És l’avantsala perfecta per, després del sopar, brindar amb un dels seus característics còctels contemplant l’skyline de la ciutat durant la posta de sol, ja que ara sí que podem fer-ho!
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…