Des de 2017 la línia d'ajuts Startup Capital ha invertit en 86 empreses emergents que han aixecat més de 73 milions de finançament en àmbits com la salut, la digitalització, el medi ambient, l'alimentació i la mobilitat
La línia d’ajuts Startup Capital creada per l’agència per a la competitivitat del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat ha permès crear fins a 500 llocs de treball des de la seva posada en marxa, l’any 2017. Les quatre convocatòries d’ajuts obertes fins ara han comptat amb un pressupost total de 8,4 milions d’euros que s’han invertit en 86 empreses tecnològiques emergents catalanes, majoritàriament del subsector deep tech.
En total, aquestes startup han aixecat més de 33,5 milions d’euros d’inversió privada i 39,5 milions provinents d’organismes públics durant aquest període. La línia Startup Capital d’Acció atorga ajuts directes de fins a 75.000 euros per empresa per finançar el creixement en la seva fase més inicial i ajudar en el procés d’arribada a mercat.
“Des del sector públic hem de donar suport als primers mesos de vida dels projectes de les startups amb un fort component tecnològic i transformador, sobretot les deep tech, que és quan han de fer front a més risc, perquè puguin sobreviure, créixer i aixecar rondes d’inversors privats”, explica el director general d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat, Lluís Juncà. En la seva opinió, “aquestes tecnologies passen a ser fonamentals per resoldre els reptes als quals haurem de fer front al llarg del segle XXI com descarbonitzar l’economia, retardar l’envelliment o alimentar 10.000 milions de persones en un planeta més sec”.
Les 86 startups beneficiàries dels ajuts desenvolupen tecnologies en els àmbits de la salut (32,1%), la digitalització (30,4%), el medi ambient (15,2%), la manufactura (11,6%), l’alimentació (6,3%) i la mobilitat (4,5%). En la darrera convocatòria d’aquesta línia d’ajudes, Acció ha destinat gairebé 2 milions d’euros a 25 noves startups tecnològiques catalanes nascudes durant la pandèmia. Es tracta d’Insfeed Biotech, Apolo Analytics, Real Deal Milk, Affirma Biotech, LuxQuanta Technologies, Process Talks, Mapsi Photonics, Sixsenso Technologies, Aldoratech, MicrowaveSensors and Electronics, Keybotic, Trialing Health, A Thousand Colibris, TheSmart Lollipop, Treellum Technologies, Uni-large, Health Circuit, ManinaMedtech, Feedmyfeeds, United Gamers, Keep Life Simple, Bio2coat, Eos SmartConnectivity, Algeko Technologies i Lobelia Earth.
Segons un estudi presentat recentment per Acció, a Catalunya hi ha actualment 1.900 startups (2021), un 11,4% més que el 2020 i un 26,4% més que el 2019, abans de la pandèmia. L’informe apunta que les empreses emergents catalanes ocupen 19.300 persones, un 10% més que el 2019. És a dir, el 2020 es van crear 1.800 nous llocs de treball en les empreses emergents catalanes, tot i la situació provocada per la crisi sanitària.
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…
L'Ajuntament i la Generalitat acorden també accelerar la prolongació de l'L4 entre La Pau i…
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…