Els hotels de la ciutat obren les seves terrasses a turistes i residents i ofereixen una excel·lent oferta gastronòmica i activitats variades per aportar valor als seus establiments
Quan arriba l’estiu és el moment de gaudir de les terrasses dels hotels i cada any tenim una llista obligada de llocs per visitar. La pregunta que ens fem molts retailers és per què en molts d’aquests establiments acostumen a ser un lloc només d’estada i gaudi dels hostes i no impera la moda d’obrir-les als residents. Així, aconseguiríem que l’experiència rooftop s’instal·li a Barcelona de manera definitiva.
A Nova York ja fa gairebé una dècada que aquesta moda ha anat evolucionant. Amb el temps, s’ha convertit en un gran reclam d‘afterwork i d’experiències lúdiques per als novaiorquesos que veuen en els rooftops un lloc de trobada entre amics i col·legues de treball.
És cert que aquesta tendència ha trigat una mica més en arribar a Barcelona. Ara en aquests espais de lleure s’organitzen moltes activitats obertes al públic en general, ja sigui per prendre una copa o sopar. Les piscines són una altra història, ja que gairebé totes són d’ús exclusiu per a hostes, excepte casos comptats en què els hotels ofereixen un day pass.
Una de les obertures més sonades d’enguany ha estat el terrat Tope del recentment inaugurat Hotel Hoxton Poblenou. Una taquería mexicana on s’uneixen turistes i barcelonins per gaudir de la posta de sol, al ritme de les margarides i tacos.
Els rooftops són zones d’esbarjo, on socialitzar. La majoria d’ells ofereixen una vista única sobre el skyline de Barcelona; una oportunitat molt atractiva des de diferents angles. És el cas de Tope que presenta una vista excepcional a la Torre Glòries i la Sagrada Família, dos dels nostres edificis més icònics.
Des del punt de vista retailer, perquè els hotels facin atractives les seves terrasses és important tenir en compte alguns aspectes. Un d’ells, i dels més rellevants, és que cada any aportin una cosa nova i cuidin molt bé la seva proposta gastronòmica, d’aquesta manera el ciutadà voldrà repetir l’estada. Aquest estiu el Terrat, de l’Hotel Mandarín Oriental, l’ha treballat molt bé: ofereix una suggeridora oferta gastronòmica peruana de la mà de Gastón Acurio, una oportunitat per gaudir d’un bon ceviche.
Amb un cuidat disseny, la terrassa La Dolce Vitae de l’Hotel Majestic també ofereix gastronomia d’altura, amb una vista privilegiada sobre Barcelona. La seva carta està creada pel xef assessor Nandu Jubany i va acompanyada amb la millor selecció de vins i còctels. La posta de sol sobre Barcelona és màgica des del desè pis de l’establiment.
Cal no oblidar la proposta d’Alaire, de l’Hotel Condes, un punt de trobada dels barcelonins, on sempre es coincideix amb gent maca i molt animada. La seva carta és molt àmplia, la qual cosa ens permet gaudir d’un aperitiu durant el dia i un sopar informal quan cau la nit, aprofitant al màxim l’espai.
L’oferta d’activitats per a l’esbarjo és un dels reclams essencials de les terrasses i ha de ser variada i renovada
En molts hotels s’organitzen concerts o sessions de DJs de molts estils per amenitzar la posta del sol. La terrassa de l’Hotel W és una de les més populars, on es crea un ambient d’artistes internacionals a tocar de la mar de Barcelona. Durant les tardes, a la terrassa de l’Hotel Pulitzer sonen les millors bandes i DJs de la ciutat, en viu, des de maig fins a finals d’octubre.
Per guanyar-se al públic barceloní, les terrasses dels hotels tenen altres handicaps a tenir en compte. Per exemple, que quan a l’estiu fa molta calor, els hotels controlin la temperatura dels terrats. Aquests espais també han de disposar d’un bon servei, per a sentir-nos com a casa.
El disseny és molt important i, si volem atreure el públic local, també serà necessari organitzar activitats. Una bona idea és crear nits de música i promoure el brunch del diumenge, ja que aquest menjar tardà és cada vegada més popular a la ciutat.
El disseny dels espais i el servei del personal de l’hotel també són determinants per al visitant
Un altre concepte molt potent és crear pop-ups, un espai obert durant un temps limitat, que permet promoure noves propostes de xefs, fent de reclam per als visitants. Tenint en compte el clima càlid de la ciutat, les terrasses de Barcelona poden allargar la temporada per dur-ho a terme.
En resum: Què poden fer els hotels per fer atractives les seves terrasses?
1- Cuidar la seva oferta gastronòmica.
2- Tenir una bona carta de còctels.
3- Comptar amb DJs, ja que sense música no hi ha entreteniment.
4- Seleccionar un bon servei. És imprescindible que el personal que atén al públic sigui empàtic i amb vocació de servei. Amb somriures i energia amable.
5- Cuidar el disseny dels espais.
6- Controlar la temperatura, perquè amb calor són insofribles.
7- Allargar la temporada, ja que les terrasses poden tenir una vida útil de nou mesos.
8- Crear pop-ups.
9- Promoure el brunch del diumenge.
10- Crear activitats de nit com, per exemple, els ‘dimarts de jazz’.
Els hotels han d’iniciar campanyes de màrqueting digital per promoure aquests espais privilegiats com un lloc de gaudi per al turista i els residents. Els allotjaments que tenen l’opció de crear una acció en els roofs poden aportar valor i seducció per a ambdós públics i, així, gaudir al màxim de la màgia de la nostra ciutat.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…