La mostra retrospectiva més àmplia feta fins el moment sobre l’artista barceloní Jordi Colomer ha inundat el Macba d’instal·lacions audiovisuals, collages, sèries fotogràfiques, escultures i accions en viu. Sota el nom Jordi Colomer. Façana Foto Festa Futur Fideus, la mostra proposa fer un recorregut per la seva trajectòria, des de finals de la dècada de 1980 fins a l’actualitat.
L’exposició, que podrà veure’s fins al 24 de setembre, convida a fer aquest recorregut de manera desordenada i fugint de disposicions cronològiques. Les més de 50 obres que conformen la mostra segueixen un altre fil conductor: la dimensió escènica, en la qual conflueixen allò il·lusori i la realitat.
Comissariada per Martí Peran, l’exposició aborda la vida col·lectiva de les ciutats des dels diversos angles i disciplines que donen forma a l’univers creatiu de Colomer. I és que l’artista, nascut a Barcelona el 1962, ha explorat múltiples formats per abordar qüestions com l’imaginari popular, la comunitat, la ficció, la utopia i la provisionalitat.
La retrospectiva de la seva obra ha desembocat en una mescla de relats, objectes i geografies. A més de compilar obres destacades de la seva trajectòria, amb motiu de l’exposició s’han desenvolupat tres noves produccions: Abecedario argentino, amb nens de Buenos Aires explorant conceptes a partir de les seves inicials; Spanish Coast, i El Balcó, que compta amb la col·laboració del Casal dels Infants del Raval.
La mostra s’acompanyarà de la publicació d’un llibre sobre l’univers de Colomer. Amb textos de Martí Peran, Bendetta Casini, Ignasi Duarte, Carolina Olivares i Núria Gómez Gabriel, farà un repàs de la pràctica d’un artista que, a més d’haver estat el representant del pavelló espanyol a la Biennal de Venècia de 2017, ha presentat nombroses exposicions d’àmbit nacional i internacional, i compta amb obres a col·leccions com la del Museu Reina Sofia, el Pompidou de París i el Mumok de Viena.