La inversió de l’entitat financera pública en aquestes empreses emergents suma 5,2 milions d’euros
L’Institut Català de Finances (ICF) ha canalitzat 37,5 milions d’euros de finançament, amb coinversió públic-privada, per a deu empreses emergents catalanes al llarg d’aquest any. La inversió feta per l’entitat financera pública amb préstecs participatius o capital risc suma 5,2 milions d’euros, repartits en 1,2 milions per a sis startups de nova creació i altres 4 milions d’euros per a empreses incipients però ja en fase de desenvolupament. Els 32,3 milions d’euros restants corresponen a capital privat.
L’ICF ha canalitzat la inversió a través dels seus instruments financers. En concret, els recursos per a les sis noves empreses provenen de la línia IFEM Innovació, creada el 2012, mitjançant préstecs participatius de fins a 200.000 euros. Per mitjà d’IFEM Innovació, l’entitat financera ha invertit a Ivoox —una plataforma online en què es poden reproduir, descarregar i compartir àudios de tot tipus—, Trendier —una app de compra i venda de roba usada i nova—, Kubbo —un proveïdor tecnològic de logística per al comerç electrònic—, Segle Clinical —una empresa de cosmètica natural—, Aquí tu reforma —una xarxa de franquícies de reformes— i Fittest Freakest —una marca especialitzada en roba, accessoris i calçat per a Training—. Es tracta de projectes disruptius en sectors tradicionals que aposten per models de negoci diferencials, als que als inversors han aportat conjuntament 6,3 milions d’euros.
Amb aquesta a línia de préstecs participatius, l’ICF acumula inversions en més de 130 companyies amb més de 20 milions d’euros, en els últims nou anys.
L’altre instrument de finançament ha estat el fons de capital risc ICF Venture Tech, creat per impulsar projectes tecnològics i innovadors amb un elevat potencial de creixement. En aquest cas, els recursos aportats per l’entitat s’eleven a 4 milions d’euros i han permès completar les corresponents rondes de finançament de cada empresa fins a obtenir conjuntament uns 30 milions d’euros de capital privat.
Els projectes de nova creació són idees disruptives en sectors tradicionals que aposten per models de negoci diferencials
Actualment, el fons ICF Venture Tech, posat en marxa fa només 2 anys, compta amb una cartera de deu companyies. El director d’aquest instrument financer, Emili Gómez, destaca que “tot i que el sector digital és clarament un dels que ha sortit més reforçats de la pandèmia, moltes startups són companyies encara petites que en algun moment, sobretot als inicis de la crisi, s’han vist fortament tensionades” i que requereixen del suport financer per tirar endavant.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…