Liderem premia Dídac Lee, Nadia Ghulam i els fundadors de Fabbric, Nude Project i Eholo

El lobby juvenil presidit per Tomàs Güell celebra al CosmoCaixa la gala de lliurament dels seus primers guardons, amb els quals pretén reconèixer el talent jove, el lideratge i els que arrisquen i s'impliquen socialment

“El talent i el lideratge són el futur del país”. Aquesta frase del president de Liderem, Tomàs Güell, resumeix a la perfecció l’esperit que mou aquesta organització de joves nascuda a Barcelona fa només dos anys i que ja té 5.000 membres a tot Espanya. El seu objectiu és donar visibilitat al talent jove, connectar-lo amb els líders actuals del país i convertir-se en el grup de pressió de referència a l’hora de fer sentir la veu dels joves i incidir en les polítiques públiques. Amb el repte de reconèixer el talent i els joves que arrisquen, Liderem ha lliurat aquest dijous a la nit a Barcelona els seus primers premis al talent i lideratge juvenil, en un acte que ha reunit més de 500 persones al CosmoCaixa i que ha comptat amb les actuacions musicals d’Alfred Garcia i Sofia Ellar.

Els guardons han reconegut l’emprenedor i inversor gironí Dídac Lee, l’activista afganesa Nadia Ghulam i els joves fundadors de cinc empreses emergents: Nude Project, Fabbric, Eholo, Genotípia i Rated Power. “Els set premiats sou un exemple per a molts joves i demostreu que les noves generacions venim amb molta força”, ha destacat Güell, després d’animar l’auditori a no deixar de “perseguir els seus somnis” malgrat les múltiples dificultats que hi ha pel camí. “Sabem que moltes vegades no és fàcil. És difícil emprendre, és difícil independitzar-se i és difícil formar una família, per això, cal un moviment com el nostre, que permeti als joves tenir més força”, ha apuntat el líder de Liderem.

Segons Tomàs Güell, projectes com els que han posat en marxa els premiats demostren que “hi ha motius per ser optimistes”. “Es recolzen en els valors del sacrifici, la constància, el mèrit, el treball i la igualtat d’oportunitats”, ha reflexionat, després d’apuntar que en lloc d’abonar-se a la queixa continua, el que cal fer és “recolzar qui se la juga i implicar-se socialment”, apostant, per exemple, per fer voluntariat.

En aquesta línia, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que ha participat en el lliurament de premis juntament amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, s’ha referit al fet que “és totalment compatible voler ser líder i emprendre, tenint un compromís social i polític, i perseguir un propòsit a favor del bé comú”. “Sou made in Barcelona, ha recordat satisfet l’edil, després d’apuntar que “ja tocava que una iniciativa sorgida a la ciutat hagi acabat triomfant a tot el país”. “Barcelona ha tornat, per compartir i per competir”, ha apuntat, després de comprometre’s amb els joves de Liderem a convertir “l’accés a l’habitatge en una prioritat” per a Barcelona. “Aquesta és la qüestió que més afecta els joves i els treballadors de classe mitjana. No pot ser que emancipar-se o anar-se’n de casa signifiqui haver d’anar-se’n de la ciutat”, ha lamentat l’alcalde.

Segons Liderem, la creació d’aquests premis persegueix “reconèixer el talent i els que arrisquen” i destacar la capacitat dels joves per liderar iniciatives que generen un impacte positiu i real a la societat. Dídac Lee, cofundador de Galdana Ventures, ha rebut el premi al Lideratge per la seva trajectòria i per la seva aposta permanent per invertir en talent jove. “L’únic secret de la vida és dedicar moltes hores a fer una cosa que t’agrada i estar ben acompanyat”, ha reflexionat Lee en el discurs d’agraïment.

Per la seva banda, Nadia Ghulam activista i presidenta de Ponts per la Pau, una entitat sense ànim de lucre que promociona l’educació i la cultura de la pau, ha rebut el premi a la categoria d‘Impacte Social. “Lluito des de Catalunya pels drets, per la llibertat, per la justícia social, per la igualtat de gènere i per la pau, perquè, la pau és com l’oxigen, sense pau no hi ha vida”, ha afirmat Ghulam després de recordar com va perdre la seva veu i tots els drets bàsics quan vivia a l’Afganistan.

Tomàs Güell, president i promotor de Liderem.

A la categoria d’Innovació, s’ha endut el premi Loreto Crespo, cofundadora i consellera delegada de Genotipia, una plataforma digital d’actualització i formació sobre la Genètica Mèdica i Genòmica aplicada a la salut per a professionals, estudiants i institucions. El premi de Sostenibilitat ha recaigut en Andrea Barber, consellera delegada de RatedPower, una plataforma que ajuda les empreses a descobrir maneres més intel·ligents de maximitzar el potencial d’una planta solar fotovoltaica.

Per la seva banda, Alba Rocafort ha estat la guanyadora a la categoria Moda per ser la cofundadora de Fabbric, una plataforma que possibilita que qualsevol persona pugui crear i llançar la seva pròpia col·lecció de moda gràcies a la digitalització de tot el procés de disseny, producció i emmagatzematge de les peces. Liderem ha creat també un premi que reconeix iniciatives que permetin millorar l’àmbit de la Salut Mental. En aquesta primera edició, el guardó s’ha entregat a Sonia Torras, cofundadora d’Eholo, un programari que facilita la vida dels psicòlegs, ja que permet automatitzar tot el procés relacionat amb les cites, l’emissió de factures i els cobraments. La plataforma ja la fan servir 7.000 professionals de la salut mental. Finalment, Bruno Casanovas, un dels dos fundadors de Nude Project, s’ha endut el premi d’Emprenedoria per haver creat amb només 19 anys una de les marques de roba urbana de més creixement. La firma, que el 2023 més que va duplicar la facturació, ha obert l’últim any botigues a Milà, Lisboa i a diverses ciutats espanyoles i ha passat de vendre només dessuadores a comercialitzar tota mena de peces de roba.

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, durant la seva intervenció a la gala de Liderem.

Durant la gala de lliurament dels premis, Liderem ha anat explicant les diferents fites aconseguides per l’organització, com haver sumat 5.000 membres, implantat també amb èxit a Madrid i celebrat més de 250 trobades amb líders de l’àmbit empresarial, polític i social. A més, Liderem ha presentat una ambiciosa proposta de nova Llei de Salut Mental que inclou un pla nacional de prevenció del suïcidi; campanyes de lluita contra l’estigma que comporten malalties mentals; i la implantació d’una assignatura d’educació emocional obligatòria a les escoles. La reducció de la burocràcia és un altre dels objectius pels quals treballa Liderem que aquest any s’ha marcat el repte d’implantar-se a totes les comunitats autònomes.

A l’acte hi han assistit empresaris i directius com Chema Casas (Telefònica), Alfonso Méndiz (UIC), Lluís Sans (Santa Eulàlia), Josep Sánchez Llibre (Foment del Treball), Josep Martínez Vila (Saba), Jordi Urbea (Ogilvy), Enrique Tomàs, Helena Torras (Hans (wo)mengroup), Josep Arcas (GBfoods), Ignasi Marull (PwC), Sergi Loughney (Fundació Bancària La Caixa), Maite Casademunt (Lola Casademunt), Salva Tasqué (Fundació Princesa Girona), Enrique Lacalle (Círculo Ecuestre), David Cortacans (Bestinver), Olga Suanya (Tinkle), Laura Diéguez (Bayer), Igone Bartumeu (Coca-Cola Europacific Partners), Oriol Alba (Cecot), Gerard Guiu (Andema), Nacho Corredor (BeBartlet), Teresa Copano (Tous) i, entre d’altres, Juan Rosell, expresident de la CEOE. De l’àmbit polític ha assistit la tinent d’alcalde de Barcelona, Maria Eugenia Gay, l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i Josep Rull, entre altres.

Compartir
Publicado por
Sergi Saborit

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Cupra negocia la seva entrada als Estats Units per a 2030 amb el grup Penske

La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…

22 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Els ferris de la terminal Grimaldi podran connectar-se a l’electricitat al gener

El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…

22 de novembre de 2024
  • Opinió

Història d’un concert accidentat

Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…

22 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Govern aportarà 110 milions per construir 1.788 habitatges a Barcelona

L'Ajuntament i la Generalitat acorden també accelerar la prolongació de l'L4 entre La Pau i…

22 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Eholo, el ‘software’ per a psicòlegs que assumeix la seva càrrega administrativa

La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…

21 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Els Llums de Sant Pau proposa un viatge per les tradicions nadalenques del món

L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…

21 de novembre de 2024