La millora en el servei arriba després d'una inversió de més de 120 milions d'euros
La línia del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) guanya capacitat i comença a funcionar com un metro, amb freqüències que van des dels dos minuts i mig fins als cinc minuts en hora punta. La millora en el servei que connecta Barcelona amb Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Sabadell arriba després d’una inversió de 120,4 milions d’euros que ha servit per adquirir nous trens i adequar la infraestructura. Tot això, per passar a tenir una capacitat de fins a 110 milions de viatges anuals, un 37,5% més que en l’actualitat.
Des d’aquest divendres, entre les estacions de Plaça Catalunya i Sant Cugat, els trens passen cada dos minuts i mig en hora punta, de 7.30 a 9.30 del matí. Des de Sabadell i Terrassa, els dos ramals que surten des de Sant Cugat, hi ha un nou tren cada cinc minuts, el doble de circulacions que hi havia fins ara. Amb les noves freqüències, les pantalles en les andanes ja no marquen a quina hora arriba el pròxim tren i indiquen els minuts que falten, com es fa al metro. La resta del dia la freqüència de pas puja fins als cinc minuts des de Sant Cugat i fins als deu minuts des de Sabadell i Terrassa, amb reforços per reduir el temps d’espera a la tarda, entre les cinc i les vuit de dilluns a dijous i entre les tres i les vuit els divendres.
El nou servei de la línia del Vallès també suposa la pèrdua de les línies S5 Sant Cugat, S6 Universitat Autònoma i S7 Rubí, que es converteixen en trens de les línies S2 Sabadell i S1 Terrassa. Això també implica que tots els trens pararan sempre a totes les estacions, com passa al metro. Fins ara, les diferents línies se saltaven algunes parades, la qual cosa permetia fer el trajecte més ràpid. Segons la companyia, els usuaris que realitzin el trajecte de principi a fi veuran que se sumaran entre tres i quatre minuts més. Així mateix, la línia L7 manté el recorregut actual des d’Avinguda Tibidabo fins a Plaça Catalunya. També es queden igual l’L6 i l’L12, fins a Sarrià i Reina Elisenda.
La inversió de més de 120 milions per portar a la línia del Vallès a la màxima capacitat es concentra, amb 99,5 milions d’euros, en la compra de 15 trens nous, que ha permès fer créixer la flota total fins a les 61 unitats. Fabricats per Stadler a València, els trens es caracteritzen per estar formats per quatre cotxes i per tenir una capacitat de fins a 580 usuaris, amb gairebé 200 seients.
Pel que fa a les actuacions en la infraestructura, s’ha remodelat l’estació de Plaça Catalunya, allargant les vies, redissenyant els accessos i ampliant els vestíbuls, i la de Sarrià, amb la supressió d’una de les quatre vies per aconseguir una andana central més àmplia. També s’ha ampliat el taller d’FGC a Rubí per poder garantir el manteniment de tota la nova flota, amb gairebé 2.000 metres més, i s’ha incrementat la capacitat del nus de Sant Cugat, passant a permetre les 48 circulacions per hora.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…