L’Institut de Ciències del Mar s’ampliarà a l’actual local de la discoteca Opium

Acord per tal que l'Estat traspassi al centre d'investigació, depenent del CSIC, tres locals del Passeig Marítim ocupats actualment per equipaments d'oci i que sumen més de 4.300 metres quadrats

L’Ajuntament de Barcelona i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) han acordat impulsar un projecte d’ampliació de l’Institut de Ciències del Mar (ICM) al Passeig Marítim de la Barceloneta, actualment centrat en l’oci nocturn. L’acord preveu que l’Estat cedeixi al CSIC alguns locals dels quals n’és titular. El primer local previst és el que ara ocupa la discoteca Opium, segons ha avançat el regidor de Presidència i responsable de l’àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí.

El projecte preveu que l’Administració General de l’Estat cedeixi al CSIC els locals que es troben just davant del Centre Mediterrani d’Investigacions Marines i Ambientals (CMIMA), arribant a ocupar una superfície potencial final de 4.330 m², en un projecte que es desenvoluparia en dues fases.

El CMIMA està ubicat al Passeig Marítim de Barcelona, 37-49, i engloba l’Institut de Ciències del Mar i la Unitat de Tecnologia Marina. L’acord de col·laboració preveu ampliar l’Institut de Ciències del Mar en els locals d’oci del passeig. Martí considera que aquest acord és una “molt bona notícia”, ja que es consolidarà el pol de recerca al voltant del litoral de Barcelona i alhora contribuirà a “minorar les dificultats que genera l’alta concentració d’oci nocturn” en aquest espai, informa l’agència ACN.

Una primera fase es desenvoluparà al local de 2.565 m² situat just davant del CMIMA, en el número 51 del Passeig Marítim de la Barceloneta, on ara opera la popular discoteca del grup Costa Este. L’acord contempla que, un cop finalitzada amb èxit la primera fase, el projecte es pugui estendre als dos locals contigus, de 690 m² i 1.075 m², respectivament. Segons l’Ajuntament, aquests espais també estarien destinats a incentivar les activitats de cultura científica dels altres instituts del CSIC a Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya amb la finalitat de fomentar el coneixement científic de la ciutadania.

L’ampliació de l’Institut de Ciències del Mar és fruit de l’acord subscrit entre el president del Govern i l’alcaldessa de Barcelona, el 7 de febrer de 2020, per impulsar la capitalitat cultural i científica de Barcelona i també a la voluntat de seguir desenvolupant la ciutat de Barcelona com a pol científic de primer nivell.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Música

L’Orquestra Sònica proposa una fusió d’instruments clàssics amb música moderna

L'objectiu de la formació és oferir una programació estable, amb una vintena de concerts anuals,…

18 d'abril de 2025
  • Opinió

Elogi de la mona

Havia odiat la mona de Pasqua durant molt de temps, però ara la necessito amb…

18 d'abril de 2025
  • Social Stories

Banc Sabadell acumula més de 430.000 euros donats amb la iniciativa ‘Aces Solidaris’

Des del 2008, gairebé 60 fundacions i ONG s'han beneficiat d'aquesta acció, que transfoma en…

18 d'abril de 2025
  • Professionals

Les 102 primaveres d’Esther Vilar

Des del barri de la Sagrada Família, aquesta barcelonina ha anat fent puntes de ganxet…

17 d'abril de 2025
  • Opinió

Més enllà del treball, un espai per viure

El 22@ celebra els seus primers 25 anys, amb un model que ha aconseguit atreure…

17 d'abril de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

Tarda al Godó

Assistir a aquest esdeveniment és una experiència més propera i ciutadana del que a molts…

17 d'abril de 2025