A la segona sessió del cicle Moments Estel·lars, el publicista, encarregat d'organitzar les Cerimònies Olímpiques del 92, lamenta que Madrid hagi avançat a la capital catalana en molts aspectes, però reclama recuperar l'autoestima i deixar de tallar les iniciatives de la ciutadania, ja que una marca com Barcelona no es pot aturar
Si Lluís Bassat hagués de fer un eslògan per a la Barcelona d’avui, pensaria en les emocions que desperta. Com un I Love New York si no estigués ja inventat. “Estaria relacionat amb l’amor a Barcelona. Hem de recuperar l’autoestima“, ha defensat el veterà publicista en la segona sessió del cicle Moments Estel·lars de Barcelona, organitzat per The New Barcelona Post amb la col·laboració de la Casa Seat, Must Media Group i Barcelona Global.
Tenint en compte que va trigar tres mesos a idear el Som 6 milions que li va demanar la Generalitat, Bassat no ha pogut sintetitzar un lema per a la capital catalana a la xerrada, però n’ha donat alguns ingredients. “Barcelona té moltes coses molt bones, però, per sobre de tot, crec que té una gent extraordinària”, ha exposat. I, pensant en exemples que coneix molt bé, ha preguntat a l’audiència si coneixien cap altra ciutat amb una capacitat de trobar voluntaris com la que van demostrar els barcelonins amb els Jocs Olímpics de 1992. “Es diu que els catalans som tancats, això és mentida, som oberts al món”, ha seguit, “també som generosos”, tot recordant la recaptació que s’aconsegueix a la Marató de TV3 —a qui li fa la campanya cada any de franc—.
Però no només es pot viure de la seva gent. El publicista s’ha mostrat contundent amb l’avançada que ha fet Madrid respecte de Barcelona. “És més moderna, no hi ha color ni comparació possible”, ha lamentat, “segurament, primer, perquè han tingut més diners que nosaltres i, segon, perquè els han sabut utilitzar millor”. Això no només es tradueix en més bars, teatres o vida nocturna, sinó que també ha suposat que la capital espanyola hagi pres el relleu a la catalana en sectors emergents que abans es lideraven localment, com el disseny i la publicitat.
Malgrat aquesta paràlisi que Bassat ha detectat en Barcelona en detriment d’altres ciutats espanyoles com Madrid, però també Màlaga, el professional ha assegurat que la resta del món encara no se’n ha adonat. “Barcelona encara és una marca importantíssima al món”, ha dit. Recentment, en un viatge als Estats Units, s’ha preocupat per veure si els seus habitants ho han detectat i ha constatat que no és així. “La marca Barcelona està bastant bé encara, no s’ha enfonsat”, ha assenyalat. Per revertir-ho, ha advocat per no impedir projectes nous que puguin sorgir, com l’ampliació de l’Aeroport o els Jocs d’Hivern de 2030. En aquest sentit, s’ha mostrat favorable a impulsar una candidatura per organitzar una Exposició Universal de Barcelona: “Per què no? No sabeu com va canviar Sevilla”. “Jo, d’entrada, dic que sí a tot. No s’ha de tallar la iniciativa de la gent. Les marques són com catedrals, es construeixen al llarg dels anys i no es poden aturar. Ara, nosaltres estem aturats”, ha advertit.
Entrevistat pel periodista i professor de la UPF-BSM Toni Aira, Bassat ha aprofitat per recordar moments dels Jocs Olímpics de 1992 i la seva implicació directa en l’organització de les Cerimònies Olímpiques, que considera “el millor anunci de la seva vida, amb una duració de tres hores i mitja”, vist per 1.500 milions d’espectadors. L’exalcalde de Barcelona Pasqual Maragall també ha estat l’altre protagonista de la xerrada: “Ningú més em va ensenyar tant ni em va fer estimar tant Barcelona”.
La segona sessió del cicle Moments Estel·lars de Barcelona s’ha celebrat a la Casa Seat, amb la presència de lectors del The New Barcelona Post i amb l’assistència de representants polítics, com el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, i la directora general de Turisme de Barcelona, Marian Muro. Mateu Hernández, director de Barcelona Global, i Glòria Boix, Head of City Branding Projects de l’Ajuntament de Barcelona també han assistit a l’esdeveniment.
En els pròxims dies, es podrà recuperar i escoltar tota la conversa entre Toni Aira i Lluís Bassat, sigui en format podcast o visualitzant la sessió per Youtube.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…