La promotora Conren Tramway habilitarà despatxos i traspassarà l'altre edifici a l'Ajuntament
La transformació de les Tres Xemeneies del Paral·lel de Barcelona està més a prop. La conversió d’aquest complex ha superat el seu tràmit inicial en el ple de l’Ajuntament aquest divendres. Així, s’ha desbloquejat el futur urbanístic d’espai, a la frontera entre el Raval i el Poble-sec.
Els dos edificis abandonats del complex passaran a convertir-se en oficines i en la seu del Centre de Coordinació Operativa d’Emergències de Barcelona (Cecor). L’objectiu d’aquesta actuació passa per revitalitzar aquest entorn i regenerar els jardins de la zona per a potenciar-los com un espai verd. Amb aquesta actuació, es pretén també combatre problemes de seguretat que actualment pateix la zona.
Per aquest motiu, es preveu reurbanitzar la plaça contínua als edificis per evitar zones ocultes i poc visibles. Les obres d’aquest espai, que es preveuen acabar durant aquest mandat, inclouran també l’enderrocament del mur situat en la plaça, freqüentat per autors de grafiti. L’Ajuntament planteja que l’entorn mantingui un espai per a art urbà, que es reubicarà dins de la nova plaça.
Aquest pla aprovat inicialment beu de l’acord anunciat al febrer amb la propietària dels dos edificis buits, Conren Tramway, que els va comprar l’any 2017. Amb aquest acord, tancat el passat mandat, els dos edificis buits des de fa més d’una dècada acolliran aquest centre d’emergències i també oficines.
La normativa actual només admet en aquesta zona instal·lacions i oficines d’empreses vinculades al subministrament de serveis essencials, com la llum, el gas, l’aigua i telecomunicacions, per la qual cosa no contempla situar oficines. Precisament per aquest motiu l’Ajuntament ha posat en marxa aquesta reconversió de l’ús dels immobles, perquè puguin acollir oficines.
Com a contrapartides al canvi de l’ús dels edificis que duu a terme el consistori, l’Ajuntament obté la propietat d’un dels edificis, en el qual situarà el Cecor. A més, s’impulsarà la remodelació dels jardins, amb una inversió de 2,7 milions d’euros, i la ciutat obtindrà 6,6 milions, que destinarà a equipaments i habitatge assequible.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…