L’oci nocturn del Front Marítim genera un impacte de 165 milions

Un informe de PwC promogut per les patronals Fecasarm i Spain Nightlife constata que els locals d’aquest àmbit de la Barceloneta generen més de 3.000 llocs de treball i més de 30 milions en impostos

Els locals d’oci nocturn del Front Marítim de la Barceloneta van generar el 2022 un impacte econòmic de 165 milions d’euros i una recaptació fiscal de 32,7 milions. Així ho indica un informe elaborat per Pricewaterhouse Cooper (PwC) a iniciativa de Fecasarm i Spain Nightlife. Les patronals l’han encarregat per analitzar des d’una perspectiva econòmica, social i internacional l’impacte de l’oci nocturn. 

Per a dur a terme aquesta anàlisi, s’ha pres com a referència l’impacte dels locals que conformen l’Associació Front Marítim (AFM), que compta amb establiments de projecció internacional com Opium, Pacha, Carpe Diem i Shoko. L’informe defensa el paper del sector de l’oci nocturn com un motor socioeconòmic per a la capital catalana, i el posa en valor com un dels grans atractius de Barcelona pel turisme internacional i de congressos.

L’informe conclou que els locals del Front Marítim van crear l’any passat 3.143 llocs de treball directes, indirectes i induïts. Segons el document, per cada 100.000 clients internacionals que visiten aquests establiments, es creen 13 llocs de treball en l’economia catalana. “Les empreses de la AFM són, dins de la indústria de l’oci nocturn, les que posseeixen major facturació i major plantilla de tota Catalunya”, ha assegurat la directora Strategy & Economics de PwC, Anna Merino.

L’estudi també posa en valor mesures com la inversió en seguretat i l’aplicació de protocols, especialment per evitar violències sexuals

El Front Marítim és el tercer enclavament turístic més visitat de Barcelona, segons l’informe. Amb 2,1 milions de turistes anuals, només el superen les dues obres més emblemàtiques de Gaudí: la Sagrada Família i el Park Güell. Aquestes xifres impliquen que el 21,6% dels turistes que visiten la capital catalana passen pel Front Marítim.

El document també analitza l’impacte social de l’oci nocturn i els seus efectes sobre el civisme i la seguretat, i conclou que l’activitat reglada i responsables de l’oci nocturn pot contribuir a millorar la qualitat de vida dels residents de la zona i dels visitants. De fet, l’any en què s’han rebut més queixes veïnals a l’entorn va ser 2021, quan els locals estaven tancats per la pandèmia de Covid. 

L’informe també posa en valor mesures com la inversió en seguretat i en l’aplicació de protocols, especialment per a evitar violències sexuals. L’estudi, amb dades entre 2014 i 2022 obtingudes de portals agregadors d’oci i d’entrevistes i enquestes, corrobora que “l’oci nocturn és una peça indiscutiblement clau de projecció internacional de la ciutat”, segons el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Professionals

El pallasso que fa origamis al metro

Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…

3 d'abril de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

El festival Flors al Mercat porta la primavera a Barcelona

La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…

3 d'abril de 2025
  • Gastronomia

Una arqueòloga de xocolata com a mona per despertar vocacions científiques

La UB i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s'alien per tercera vegada en la…

3 d'abril de 2025
  • Creativitat

Del port a la ciutat: el projecte d’OAB que transforma el Port Vell

Lucía Ferrater, sòcia d'OAB, acaba de rebre el Premi Ciutat de Barcelona juntament amb Carlos…

3 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Tota la xarxa de metro serà accessible en tres anys

La Generalitat invertirà 115 milions d'euros en adaptar les vuit estacions que queden pendents

3 d'abril de 2025
  • Creativitat

Barcelona es vesteix d’alta costura dins i fora de la passarel·la

La 35a edició de la 080 Barcelona Fashion reuneix més de 500 creadors de contingut…

2 d'abril de 2025