Lucas Fox creix un 60% i ven cases de luxe per un total de 625 milions

La immobiliària especialitzada en habitatges prime, ja compta amb una xarxa de 30 oficines i confia que el 2022 es recuperaran els nivells de demanda estrangera anteriors a la pandèmia

La pandèmia va castigar el 2020 la majoria de sectors econòmics i el de la compravenda d’habitatges de luxe no en va ser una excepció. No obstant això, el 2021 la demanda es va reactivar amb força i immobiliàries com Lucas Fox van assolir creixements de fins al 60%. Aquest fort repunt respon al fet que moltes operacions que van quedar pendents el 2020 es van acabar tancant finalment l’any passat i també pel major interès que han mostrat els inversors internacionals per comprar propietats a Espanya.

“Ha estat clau el replantejament de prioritats per part dels inversors internacionals que, arran de la pandèmia, s’han fixat en Espanya com a territori perfecte per invertir pel seu clima, qualitat de vida i alt estoc en habitatges exclusius”, explica Alexander Vaughan, soci director de Lucas Fox i cofundador amb Stijn Teeuwen.

La immobiliària d’alt standing amb seu a Barcelona ha tancat el 2021 amb unes vendes de 25,2 milions d’euros, un 60% més. Aquesta xifra és fruit de les comissions derivades de la intermediació d’operacions de compravenda d’immobles valorades en un total de 625 milions d’euros. El preu mitjà de cada habitatge comercialitzat s’ha situat a 944.000 euros. El 63% dels compradors han estat estrangers i el 37% clients nacionals. L’adquisició d’una segona residència (34%) o d’un habitatge principal (34%) han estat els motius principals de compra, seguits de la inversió (22%).

Aquestes transaccions s’han executat a través d’una xarxa d’oficines pròpies que ha crescut fins a 30 sucursals gràcies a les noves obertures efectuades a municipis amb una elevada concentració d’habitatges de luxe, com ara Platja d’Aro, Alp (La Cerdanya), Sant Just Desvern, Sevilla, Pozuelo de AlarcónBoadilla, Las Rozas i Xàbia. En total, la firma suma ara 196 treballadors.

Segons Lucas Fox, la facturació rècord assolida el 2021 “és un reflex de la resiliència que sol mostrar el segment prime de l’habitatge davant de les crisis”. “La inversió en luxe residencial suposa un refugi davant de la volatilitat que presenten altres mercats en aquests cicles”, apunta l’agència.

La demanda per part de compradors i inversors estrangers va caure un 25% durant el moment més dur de la crisi sanitària, però el 2021 les compres per part d’estrangers es van recuperar fins a aconseguir un 83% respecte als nivells anteriors a la pandèmia. Els que van comprar més van ser els ciutadans britànics, seguits d’holandesos, francesos i nord-americans, afirma Vaughan. En el cas de Madrid, el director de Lucas Fox també destaca el “fort interès” inversor mostrat per compradors llatinoamericans.

El soci fundador es mostra optimista davant del 2022 i preveu recuperar els nivells de demanda estrangera anteriors a la crisi. A més, Lucas Fox impulsarà el creixement internacional amb la intermediació d’habitatges al sud d’Europa i també preveu centrar els seus esforços a créixer al nord d’Espanya.

Compartir
Publicado por
Sergi Saborit

Artículos recientes

  • Gaudeix de Barcelona

Esports i pantalles

El centre de 'XR Sports' ofereix nou experiències d'esport ampliat a través de tecnologies digitals…

24 de desembre de 2024
  • Baco Boca

Cinc vins imprescindibles per brillar aquest Nadal

Ja sigui per regalar o per maridar amb les millors viandes, l'elecció del vi perfecte…

24 de desembre de 2024
  • True Leaders

La millor jugada de Francesc Julià: “Fitxa equip i actitud abans que CV i logos”

El CEO de Kave Home explica l’estratègia per crear una empresa líder d’impacte global amb…

24 de desembre de 2024
  • Opinió

Què pot aprendre Barcelona de Viena?

Barcelona es proposa reorientar el seu model turístic. L'objectiu és captar un turisme de més…

24 de desembre de 2024
  • Lletres

Recomanacions literàries per regalar aquest Nadal

'The New Barcelona Post' us proposa una selecció de títols per a tots els gustos,…

24 de desembre de 2024
  • Trencadís

L’escultura monumental ‘Support’ de Lorenzo Quinn arriba al Moco Museum

Més de 800 metres del Moco Museum s'han vist ocupats per la monumental escultura Support de…

23 de desembre de 2024