La multinacional danesa de logística i transport marítim ha posat en marxa el nou centre logístic a la Zona d'Activitats Logístiques per donar servei als clients a la península Ibèrica i al sud de França
La multinacional danesa Maersk ha posat en marxa un centre logístic de 8.168 metres quadrats a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Barcelona, amb una capacitat de gestió màxima de 18.000 contenidors a l’any. Aquesta infraestructura requerirà una plantilla total de 80 persones, en tres torns, quan el tonatge estigui al cent per cent, segons els responsables de la firma.
La companyia de logística i transport marítim ha establert el primer centre de distribució per al sud d’Europa a les noves instal·lacions que ha construït, claus en mà, CILSA (Centre Intermodal de Logística), amb una inversió de cinc milions d’euros. La naviliera danesa, que opera a 300 ports i 130 països i que lidera el trànsit mundial de contenidors, operava fins ara des de diverses terminals als ports de Barcelona, València i Algesires.
La nova operativa, que s’ha engegat en els terminis previstos, millorarà i ampliarà els serveis que Maersk presta a clients globals per gestionar els tràfics intermodals, garantint la flexibilitat i optimització de costos de transport, segons la firma. La plataforma logística del Port de Barcelona permetrà la consolidació i la desconsolidació de mercaderies, de manera que oferirà el servei porta a porta per als clients.
La plataforma de Barcelona, amb una alçada lliure útil d’11 metres a la zona d’emmagatzematge i 39 molls de càrrega i descàrrega per a contenidors, tràilers, furgonetes i càrrega aèria, compta amb una tecnologia innovadora per a l’activitat logística. “La tecnologia és un punt clau per a la naviliera a la cadena de subministraments global, cada vegada està més centrada en el flux i visibilitat de la informació darrere del moviment de mercaderies”, manifesta Diego Perdones, conseller delegat de Maersk per al sud-oest d’Europa i el Magrib.
D’altra banda, Toni Sánchez, gerent del nou centre de logística, explica que la infraestructura reflecteix una clara aposta de la companyia per la sostenibilitat. En aquest sentit, comenta la instal·lació de panells solars per proveir-se d’energia 100% verda, la col·locació de carregadors elèctrics de vehicles, el sistema de domòtica per a la renovació constant de l’aire de l’edifici i per poder controlar la il·luminació i la climatització del centre de manera eficient. “Amb l’objectiu de reduir al màxim la petjada de carboni”, concreta, per això posseeix, entre d’altres, el certificat sota l’estàndard LEED amb categoria Gold.
La plataforma de Maersk, que donarà servei als clients a la península Ibèrica i al sud de França, s’emmarca dins dels projectes de nova construcció que CILSA desenvolupa a la ZAL Port i que formaran part d’un parc logístic de més de 920.000 metres quadrats construïts de naus.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…