Relleu a Barcelona Global. Després de dos anys de mandat, la seva presidenta, Maite Barrera, ha proposat al conseller i secretari del consell d’administració de Damm, Ramon Agenjo, com el seu substitut al capdavant del lobby empresarial per al període 2024-2026.
La proposta ha estat acceptada per unanimitat aquest dimarts per tots els membres de la comissió executiva. La setmana que ve, Agenjo haurà de presentar la seva candidatura, formada per un màxim de 20 socis, al consell de supervisió de l’entitat. En el cas que sigui validada, els més de 1.200 socis de l’associació privada l’hauran d’aprovar en la pròxima assemblea general del dimecres 26 de juny.
Tal com estableixen els estatuts de Barcelona Global, els mandats dels presidents i les comissions executives que els acompanyen tenen una durada màxima de dos anys. En el cas de la presidència, no pot ser reelegida fins que no transcorri un mandat. Per a ser proposat com a president de l’entitat, s’ha de formar part de la comissió executiva.
Els membres actuals de la comissió executiva presidida per Barrera són el mateix Agenjo, Mike Blackman (ISE), Héctor Bros (Cuatrecasas), Sergi Ferrer-Salat (Ferrer), Carmina Ganyet (Colonial), Teresa Garcia-Mila (Barcelona School of Economics), Ana Godó (Grupo Godó), Sergi Loughney (Fundació La Caixa), Jaume Oliu (Harvest Capital Management), Javier Perez-Tenessa (4Founders Capital), Gerard Piqué (Kosmos), Eloi Planes (Fluidra), Josep Tabernero (VHIO) i Carlos Ventura (Banco Sabadell). Els vicepresidents són Oscar Pierre (Glovo), Oriol Pinya (Abac Capital), Daniel Puig (Puig) y Josep Sanfeliu (Asabys Partners). A l’inici del mandat de Barrera, va ser nomenada com a directora general de Barcelona Global Mercè Conesa, en substitució de Mateu Hernández, en el càrrec des de la fundació de l’entitat l’any 2012.
Agenjo és soci de l’entitat des de la seva constitució. Vinculat des de fa quatre dècades amb Damm, a més de ser conseller i secretari del consell d’administració del grup cerveser, l’empresari també és president del grup Cacaolat. A més, ostenta el càrrec de patró-director de la Fundació Damm i president de la Fundació Estrella de Levante, a través de les quals es vehiculen les accions de mecenatge i filantropia de la companyia.
A més, Damm és soci corporatiu protector de Barcelona Global, la qual cosa implica una aportació anual de 10.000 euros. També ho són companyies com Agbar, Areas, el Banc Sabadell, CaixaBank, Cellnex, Colonial, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), EY, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Fira de Barcelona, Fluidra o Freixenet. Segons el lobby, són les quotes d’aquests socis les que els permeten ser financerament sòlids.