Dilluns 4 de març tindrà lloc una nova edició del cicle The New Barcelona – Moments Estel·lars, dedicat a donar visibilitat a aquells àmbits en els que la ciutat excel·leix i que són motors de la projecció de la marca Barcelona. Després de centrar l’atenció en aquests darrers mesos en sectors com el de la salut, la moda, la indústria 4.0, l’audiovisual o la innovació i la internacionalització, en aquesta ocasió ens aproparem a la tasca que realitzen les entitats del tercer sector i ho farem amb un exemple molt icònic per la capital catalana: la Fundació Catalunya La Pedrera.
Ens acompanyarà el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i la directora general de la Fundació Catalunya La Pedrera, Marta Lacambra, que mantindran una conversa amb el periodista i professor de la UPF-BSM Toni Aira. Sota el lema Les fundacions com a model de transformació social explorarem el paper essencial del tercer sector i de les fundacions, destacant el cas de la fundació propietària de l’emblemàtic edifici modernista del Passeig de Gràcia, obra d’Antoni Gaudí. En aquest sentit, la Fundació Catalunya La Pedrera és un model d’èxit d’entitat privada i independent que gestiona un important patrimoni històric i desenvolupa diversos projectes que generen un impacte positiu en la societat.
Amb la col·laboració de CASA SEAT, Must Media Group i Barcelona Global, la sessió tindrà lloc el dilluns 4 de març a les 18:30h a l’auditori de la CASA SEAT. Per assistir com a públic a aquesta trobada organitzada per The New Barcelona Post és imprescindible reservar prèviament entrada. Per aconseguir una entrada, de forma totalment gratuïta, fes clic aquí.
Nascut a Barcelona l’any 1964 i Llicenciat en Dret, Carles Campuzano Canadés és un profund coneixedor de la realitat del tercer sector i de les entitats que contribueixen a la defensa dels drets socials, a la lluita per erradicar la pobresa i a reduir les desigualtats a Catalunya. Ha estat director de la Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual (Dincat), president de la Fundació Acsar, vicepresident del Cocarmi i secretari de la junta directiva de la Taula del Tercer Sector. Anteriorment, també va ser regidor de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, diputat al Parlament de Catalunya i diputat al Congrés per CDC. Campuzano és conseller de Drets Socials de la Generalitat des del 10 d’octubre de 2022 i té sota la seva responsabilitat les polítiques que impulsa el Govern en l’àmbit dels serveis socials, joventut, família i infants, gent gran, pobresa i inclusió social, accessibilitat, voluntariat i renda garantida de ciutadania.
Marta Lacambra Puig, nascuda a Tànger l’any 1957, és Llicenciada en Econòmiques i Màster en Teoria Econòmica i Mètodes Quantitatius per la Universitat Autònoma de Barcelona. Entre altres titulacions, ha cursat també el programa d’alta direcció de l’IESE (PADE). Bona part de la seva trajectòria professional ha estat vinculada a la gestió pública, on ha ocupat càrrecs directius en diferents departaments de la Generalitat, com ara subdirectora general de Gestió Econòmica i subdirectora general de Planificació Escolar del Departament d’Educació, i subdirectora general de Patrimoni Cultural i secretària general del Departament de Cultura. També ha sigut la presidenta del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i la secretària general del Departament de Medi Ambient, on va ocupar també el càrrec de directora de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Ja en l’àmbit privat, abans d’assumir la direcció general de la Fundació Catalunya La Pedrera va ser subdirectora general de Caixa Manresa i directora de la seva Obra Social. Actualment, també és consellera independent de la paperera Miquel y Costas i membre de la junta directiva del Cercle d’Economia.
La Fundació Catalunya La Pedrera, que presideix Germán Ramón-Cortés, va néixer l’any 2013 i és l’hereva de l’Obra Social de l’antiga Caixa d’Estalvis de Catalunya, Tarragona i Manresa. És propietària d’actius tan emblemàtics com La Pedrera i el complex Món Sant Benet i té com a objectiu tirar endavant projectes que repercuteixin positivament en la qualitat de vida de les persones. En aquest sentit, treballa en àmbits com l’acompanyament en l’envelliment; la generació d’ocupació per a persones en situacions vulnerables; la sostenibilitat, educació ambiental i protecció del territori; la millora de l’alimentació (Fundació Alícia); l’impuls de programes per fomentar l’educació i el talent científic i cultural; i la promoció del pensament crític i la reflexió mitjançant l’organització de grans exposicions artístiques en els seus equipaments. L’any 2022 el grup Fundació Catalunya La Pedrera va assolir uns ingressos de 40,8 milions d’euros i el seu impacte laboral directe i induït va ser de 849 llocs de treball.