Perquè aquest Nadal sigui memorable, els restauradors i hostalers de Barcelona han previst un ventall d'opcions saboroses i especials: des de menús d'alta cuina en entorns elegants, celebracions amenitzades amb música o activitats complementàries de temàtica nadalenca a plats tradicionals, i fins i tot exòtics!, i menús exclusius per gaudir còmodament a casa
Barcelona sempre ha viscut el Nadal amb emoció i entusiasme, amb els seus carrers engalanats i composicions de llums traslladant la màgia de la seva tradició als esperits dels ciutadans. Els barcelonins estimem les reunions i encara més quan són al voltant de viandes especials, sense deixar oblidar la pandèmia i les mesures de protecció que encara seran necessàries aquestes festes.
Hi ha els que mantenen la tradició d’acudir als hotels per a aquests àpats nadalencs, així com cada vegada són més els que opten per traslladar aquesta comoditat als salons de casa seva. Per a tots ells hi ha on escollir, comptant amb el màxim rigor i qualitat dels restaurants i hotels que, com cada any, dissenyen la millor de les experiències per conquerir els seus clients.
Hotels amb esperit nadalenc luxós
Al Mandarin Oriental sempre s’han viscut el Nadal d’una manera especial, des d’un prisma en què la màgia i la il·lusió es contagien tant a grans com a nens. A més d’un mercat nadalenc i d’un despatx del Pare Noel molt especial, no falten els menús de celebració als restaurants de Carme Ruscalleda i Raül Balam: a Blanc es proposen menús per a la Nit de Nadal, Nadal i Sant Esteve que oscil·len dels 79 euros per persona fins als 229 euros a Moments (per a la Nit de Nadal i Nadal). Dues propostes gastronòmiques que descriuen la particular personalitat dels seus xefs, amb receptes tan suculentes com la ploma ibèrica, mola, cacau i papaia que signa Raül Balam a Moments o el rostit tradicional de pollastre pota blava amb orellanes, pinyons i prunes, que es pot gaudir al Blanc de Carme Ruscalleda.
A l’Hotel Palace, amb el xef Daniel Padró liderant la proposta gastronòmica, es proposen menús amb una fórmula que comença amb diferents aperitius per compartir, un plat principal a triar entre dues o tres opcions i unes postres també a triar, així com vins de DO nacionals i franceses. El sopar de la Nit de Nadal es pot gaudir per un preu de 115 euros i el dinar de Nadal per 125 euros. Els seus plats estrella: llobarro rostit, trinxat de carxofa del Prat, calamars i salsa a la seva tinta, pintada farcida de foie i orellanes a la salsa Perigourdine o el xai a baixa temperatura, salsifí, celeri, patata trufada i salsa al vi negre.
En aquestes celebracions familiars els més petits sempre són protagonistes: per gaudir de l’esperit nadalenc amb ells, ha tornat al Palace el seu Christmas Market i el seu Christmas Cinema, tots dos al rooftop. Si el primer ofereix degustacions d’artesans singulars, el segon presenta un pla que inclou el visionat de clàssics nadalencs en pantalla gegant amb crispetes i begudes calentes per 70 o 80 euros (depenent de si la cabana és per a tres o quatre persones, i per a nens fins a 12 anys).
El Nadal segons els xefs d’alta cuina
L’Hotel Almanac i el seu restaurant gastronòmic Virens dirigit pel llorejat xef verd Rodrigo de la Calle ofereixen un sopar de Nit de Nadal amb regnat gairebé absolut del món vegetal i plats tan suggerents com els salsifís escabetxats amb caviar de truita, tàperes i fulles picants o el tatin de molls de porros caramel·litzats amb demi-glace vegetal. El preu és de 100 euros per persona i inclou un maridatge de vins. Pel dinar de Nadal, la seva oferta és poc ortodoxa i interessant: un brunch que per 90 euros per persona (sense begudes) ofereix degustar plats d’una estació de marisc, una altra de formatges i ibèrics, un showcooking de tàrtars i postres i plats calents dissenyats per Rodrigo de la Calle.
El CentOnze, a peu de carrer de la Rambla, ha pensat uns menús festius amb tota l’essència de l’Hotel Le Méridien, que només s’enquadra a 111 passos del Mercat de la Boqueria, d’on s’abasteixen per preparar-los. Per a la Nit de Nadal té previst un menú maridat que per 79 euros inclou tres aperitius, tres principals i postres, a més de torrons i neules. Pel mateix preu, el menú per dinar de Nadal preveu tres aperitius, dos principals (la tradicional sopa de galets amb pilota i el capó amb puré de patata rostida al carbó), postres i dolços nadalencs, incloent-hi un maridatge de vins i escumosos catalans.
L’Hotel Neri, en ple cor de la ciutat, obre les portes del seu A restaurant per presentar uns menús nadalencs que recullen l’essència de la cuina d’autor del xef Alain Guiard, amb plats tan icònics com el royal de foie-gras amb crema de topinambur i nap negre fumat o el carpaccio d’escamarlà amb llima-llimona-estragó i oli d’oliva Morruda. La tradició ja es respira al sopar de la Nit de Nadal, amb nadales al lobby de l’hotel abans de seure a taula i una recepció de torró i cava en concloure la vetllada. El preu és de 115 euros per persona. Per al dinar de Nadal del dia 25 es pot triar entre dos menús de 55 euros o 70 euros per persona, ambdós incloent maridatge… I regals! Tots els comensals rebran un obsequi, com mana la tradició.
Esperit gastronòmic i festiu
L’esperit nadalenc a l’Hotel Edition es va començar a viure tot just estrenar el mes de desembre amb la tradicional presentació del preciós arbre de Nadal al vestíbul. Sempre festius, tots els àpats nadalencs del Bar Veraz ideats pel xef Pedro Tassarolo estaran amenitzats amb música jazz en directe (Víctor Paradís i Javier Rojas). En una proposta compartida per a la Nit de Nadal, Nadal i Sant Esteve, el seu preu és de 65 euros i desplega la tradició a taula amb plats que no poden faltar (els canelons de rostit o l’escudella amb galets farcits de carn d’olla, col, pastanaga i botifarra negra) en un menú de tres plats, postres, torrons i neules.
La música també fa acte de presència a la proposta gastronòmica d’Olentia, el restaurant de l’Hotel Duquesa de Cardona. Més concretament, un DJ serà qui s’encarregarà de posar banda sonora a un menú de Nadal i de Sant Esteve que, per 55 euros, inclou un entrant, un primer i un segon a escollir entre dues opcions que basculen entre la tradició i la revisió, i postres, amb maridatge de vins i escumosos catalans inclòs.
Celebrar Nadal tot el mes de la manera més exòtica
La família ja està conformada no sols amb parents sinó per amics o companys de feina. Amb ells compartim moltes vegades temps i lleure, i al llarg del mes de desembre celebrem amb ells per desitjar-nos el millor, amb bona beguda i deliciós menjar. Són també ocasions especials que requereixen menús especials, oi? Optar per una experiència més exòtica és un encert segur: Boa Bao, per exemple, incorpora a la seva carta plats tradicionals i inèdits, com els Jjin Mandu, dumplings coreans al vapor farcits de porc i kimchi, el bany obert Lao Gan Ma Chili Crisp farcit de carn de porc picant o el Kai Phad Med-Mamoung, un saltat de pollastre i anacards típic de Tailàndia.
Bar Bar, el gastronòmic que recorre els 29 estats de l’Índia amb plats tradicionals i emplatats delicats, té disponible del 20 al 26 de desembre una experiència nadalenca irrepetible: per 26 euros per persona (begudes i postres a part) s’ofereix un menú amb entrant sorpresa del xef Nikhil Mahale i un rostit especiat de pularda farcit tradicional a l’estil indi: s’acompanya de pariyal, la farsa de vegetals d’hivern que es cuina a l’interior de la peça de pollastre (i que es presenta com a acompanyament), patates baby rostides i una bola fregida cruixent de remolatxa i raïm, dos dels ingredients més típic de la farsa nadalenca.
El millor dels restaurants, a casa
Amb els seus múltiples avantatges: estalvi de temps, comoditat i fiabilitat. Per qui no gaudeix cuinant, però sí obsequiant, trobareu l’elecció ideal en l’opció del delivery o el take away. Per aquesta ocasió, els restaurants gastronòmics han ideat menús tancats o opcions de carta oberta per gaudir de grans plats elaborats per xefs, perfectament empaquetats i creats perquè només s’hagin d’emplatar i escalfar.
Jordi Esteve, el xef i propietari del Nectari (recentment guardonat amb un Sol Repsol) és un dels veterans del delivery i take away d’alta qualitat. Des de menús tancats (el pica-pica per 25 euros per persona i el Gourmet per 50 euros per persona) a plats especials amb la tòfona blanca com a protagonista: canelons de tres carns amb tòfona blanca, risotto de bolets i tòfona blanca o raviolis de carbassa amb amaretto de parmesà i tòfona blanca. Per a qualsevol d’aquestes eleccions cal reservar amb 24 hores d’antelació per Whatsapp o mail. El delivery cobreix exclusivament l’àrea metropolitana i té un sobrecost de 10 euros.
El restaurant gastronòmic estrella de Sants, La Mundana, també té una proposta d’alçada per degustar el millor de la casa, a casa. Concretament un menú tancat per a dues persones que inclou quatre ostres kimchi i formatge Comté, carpaccio de gambes, Bloody Mary, dues croquetes de rostit, burrata fumada amb chutney de carbassa, costelles coreanes a la brasa, curri vermell de galtes i trompetes de la mort, a més de la seva arxifamosa mantega fumada i el no menys famós (i imitat) torrichucho. En aquesta opció que costa 120 euros no falta una ampolla de xampany Mumm per al brindis. Per fer la comanda i rebre’l a temps, cal trucar.
No són poques les cases que opten per un rostit per presidir les celebracions nadalenques. A Asador de Aranda, un referent de la gastronomia castellana, ja està institucionalitzat el delivery o take away del seu prestigiós menú per a dues persones que inclou una selecció dels plats més representatius de la seva carta: pernil ibèric DOP Guijuelo, botifarra d’arròs, xoriço de l’olla cuit, pebrots vermells rostits en forn de llenya amb AOVE i un quart de lletó rostit amb amanida verda. La pasta de full farcida de crema pastissera i nata i les tradicionals rosquilles també formen part del pack, així com una ampolla del vi de la casa com a obsequi, un excel·lent D.O Ribera del Duero. Les reserves amb antelació són imprescindibles, i és aconsellable fer-ho amb previsió perquè les cues de clients que s’acosten als seus establiments per recollir els menús és una altra de les estampes nadalenques de la nostra ciutat.
I per últim, per a qui opti per preparar els aperitius a casa i confiar en el savoir faire d’un xef per al plat principal, Plata Bistró obre les portes només per take away: escudella i carn d’olla, canelons de rostit, pularda de Bresse farcida amb salsa de Xerès i tòfona o croquetes de pernil Maldonado. Una única carta amb quatre plats que recullen els grans clàssics de les celebracions a casa, cuinat amb el mestratge del xef i propietari, Víctor García.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…