El vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, la presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, i el director del mercat majorista, Jordi Valls, han presentat aquest matí les instal·lacions dins del recinte de Mercabarna on s’ubicarà l’Institut dels Aliments de Barcelona, que s’estrenarà el curs 2021-2022.
Mercabarna i el Consorci d’Educació treballen plegats en la creació d’aquest nou centre, que s’ubicarà en diversos espais que cedeix Mercabarna i que, en total, superaran els 600 m2 de superfície. El pressupost estimat que es destinarà al condicionament dels espais és de 200.000 euros, i serà finançat pel Departament d’Educació.
L’institut comptarà amb 27 docents i es preveuen un total de 375 alumnes de Formació Professional (FP) inicial, més els 225 d’FP per a l’ocupació que actualment ja té el centre de formació de Mercabarna. Hi haurà la possibilitat de signar convenis per a la formació en centres de treball i també de realitzar formació dual. En paral·lel, la intenció és fomentar projectes de recerca i desenvolupament a través dels programes d’R+D de les empreses que operen en el recinte.
Per altra banda, Mercabarna ha fet una aposta per convertir-se en hub d’alimentació sostenible, un aspecte que estarà present en la proposta formativa del centre. S’establiran, per exemple, sinergies amb les empreses i productors presents al Biomarket, el primer mercat majorista d’aliments ecològics d’Europa, que va entrar en servei el passat mes de desembre. La creació d’aquest institut s’emmarca en el fet que Barcelona és durant 2021 la Capital de l’Alimentació Sostenible, i acollirà esdeveniments i iniciatives relacionades amb el sector.