L’activitat emprenedora engloba 375.000 persones a Catalunya

El 13% dels catalans tenen la voluntat d'emprendre en els pròxims tres anys, xifra que continua creixent respecte a l'any anterior

L’emprenedoria s’ha erigit com a tret diferencial de Catalunya, i ha generat un ecosistema emprenedor conformat per 375.956 persones. Aquesta xifra implica que un 7,6% de la població adulta manifesta ser empresari d’una companyia en fase inicial, la qual cosa se situa 0,76 punts per sobre de l’any anterior.

Així ho constata un informe promogut pel Govern i la Diputació de Barcelona, que assenyala que el 50% d’aquesta activitat es correspon amb persones involucrades amb el llançament d’un negoci i immerses en els seus tres primers mesos, mentre que la resta són emprenedors amb el seu propi negoci d’entre quatre i 42 mesos.

L’informe, elaborat per l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), posa en valor que la intenció d’emprendre de la població catalana continua creixent.

En aquest sentit, el 13,3% dels catalans té la voluntat d’emprendre en els pròxims tres anys, la qual cosa se situa 3,4 punts per sobre de l’estudi anterior. A Barcelona, els ciutadans amb voluntat emprenedora se situen per sobre de la mitjana catalana, en el 13,8%. Totes dues xifres s’acosten a la mitjana europea, amb un 14%.

I com és aquest emprenedor català? El seu perfil respon a persones de 37 anys de mitjana, i el 60% d’emprenedors en fase inicial compta amb estudis de grau o postgrau. Per gènere, les dones vinculades a l’emprenedoria se situen per sota que els homes, amb un 6,9% i un 8,4%, respectivament.

No obstant això, aquesta diferència es produeix en un context en el qual les dones i els homes que aspiren a emprendre se situen en xifres similars. D’aquesta manera, la intenció i voluntat d’emprendre es presenta de forma similar en ambdós casos, però es produeix un desequilibri a l’hora d’emprendre dins d’aquests ecosistema català.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • El Bar del Post

Alba Pujals: El plaer de la cocció a foc lent

“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…

23 de novembre de 2024
  • Professionals

Munich: volar alt tocant de peus a terra

Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…

23 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

L’antiga planta de Nissan a la Zona Franca torna a l’activitat amb la producció dels primers cotxes Ebro

La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…

23 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Cupra negocia la seva entrada als Estats Units per a 2030 amb el grup Penske

La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…

22 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Els ferris de la terminal Grimaldi podran connectar-se a l’electricitat al gener

El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…

22 de novembre de 2024
  • Opinió

Història d’un concert accidentat

Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…

22 de novembre de 2024