Ecosistema emprenedor

Més enllà del CV: Nuwe reinventa la selecció de personal per a les TIC

Les grans empreses modifiquen els processos per a la recerca de talent de la mà de plataformes que prioritzen les habilitats dels candidats i la resolució de reptes quotidians per davant del currículum acadèmic

Un equip format per tres joves emprenedors Carlos Ibáñez, Edgar Gago i Guillem Moreno va convertir el seu pas per l’espai Emprèn UPC Terrassa en un negoci per a la recerca del “millor” talent TIC. Tot va començar el 2019 quan aquests estudiants d’enginyeria espacial volien tirar endavant un projecte propi que la covid va estroncar i reorientar cap a un segment en auge, la programació.

Nuwe és ara mateix una plataforma de contractació que “trenca esquemes”. Basada en la gamificació i l’ús de competicions, esdeveniments i reptes digitals i presencials va adreçada a les persones que es volen dedicar a les TIC i que saben que, malgrat que el seu currículum acadèmic no compleix els requeriments de l’empresa, sí tenen habilitats suficients com per desenvolupar correctament la feina demandada.

“Ens vam adonar que molta gent, sobretot programadors, es queixaven a les xarxes socials dels processos de selecció de personal de les empreses, principalment perquè hi ha una manca de feedback i de transparència en tots ells”, argumenta Guillem Moreno.

Els impulsors de Nuwe constaten que al sector de la programació hi està aterrant molt professional que està fent un canvi d’orientació acadèmica o laboral, que són en definitiva programadors autodidactes. Això implica que en una recerca de feina el seu currículum no compleix els requisits i que sovint es veuen abocats “a falsejar-lo”.

“Actualment els currículums no avalen les capacitats i coneixements reals dels possibles treballadors i, per tant, un procés de selecció crea frustració en el candidat, però també als responsables de recursos humans que esmercen esforços i temps i que moltes vegades trien el candidat equivocat”, segons Moreno. Un exemple: en una de les últimes competicions va obtenir la primer posició un jove que ni tan sols havia obtingut el títol de l’ESO.

La plataforma Nuwe s’ofereix solucions més a mida de les empreses demandants perquè una selecció tingui en compte per sobre de tot les habilitats i el perfil laboral del candidat, no tant la seva formació acadèmica. “En dies i no en mesos es poden tancar les contractacions i reduir el marge d’error” amb la tria d’uns candidats que “cada vegada més valoren el tracte que poden rebre de l’empresa i les condicions laborals, més enllà de les econòmiques”, afegeix.

Una de les competicions organitzades per la plataforma per realitzar una selecció de personal.

Les competicions online, hackathons, reptes digitals en el metavers… es dissenyen i promocionen des de Nuwe, amb l’equip de 10 persones que té la companyia. “Col·laborem amb universitats, fem difusió a les xarxes socials, Discord i també amb influencer del sector de la programació que tenen entre 20.000 i 50.000 seguidors”.

En cada esdeveniment “simulem la realitat laboral de les empreses que ens contracten; analitzem les seves necessitats tècniques del seu dia a dia i les transformen en competicions”. Companyies com CaixaBank, Oracle, Novartis, Banco Santander, Schneider Electric són algunes de les firmes que han confiat en Nuwe per fer créixer les seves àrees TIC.

El disseny i promoció de les competicions corre a càrrec de l’equip de Nuwe

La inclusió laboral és doncs una de les característiques diferenciadores de Nuwe, en tots els seus àmbits, com demostra la convocatòria de FemHack, el primer hackathon online internacional per a dones programadores que vol augmentar la presencia femenina en la indústria tecnològica i crear referents per inspirar a més dones a desenvolupar la seva carrera professional com a programadores.

El maig d’aquest any, Nuwe va entrar al programa Fase Traction de l’acceleradora Lanzadera i està ultimant un programa de finançament que permetin escalar la plataforma i ampliar l’equip de vendes i de màrqueting. L’objectiu és créixer a Espanya per, en una segona fase del projecte, fer el salt a Llatinoamèrica i Europa, amb petites estructures locals que reforcin la central de Barcelona que seguirà sent la responsable del desenvolupament tecnològic.

Ara per ara, l’expansió s’aborda amb nous recursos financers que preveuen obtenir per mitjà d’un programa de notes convertibles, un tipus de crèdit participatiu a curt termini amb què volen captar uns 350.000 euros, com a pas previ a una ronda de finançament que es podria llançar el primer semestre de 2023.

La companyia ha participat en el Digital Talent del MWC.
Compartir
Publicado por
Maria Teresa Coca

Artículos recientes

  • El Bar del Post

Alba Pujals: El plaer de la cocció a foc lent

“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…

23 de novembre de 2024
  • Professionals

Munich: volar alt tocant de peus a terra

Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…

23 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

L’antiga planta de Nissan a la Zona Franca torna a l’activitat amb la producció dels primers cotxes Ebro

La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…

23 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Cupra negocia la seva entrada als Estats Units per a 2030 amb el grup Penske

La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…

22 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Els ferris de la terminal Grimaldi podran connectar-se a l’electricitat al gener

El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…

22 de novembre de 2024
  • Opinió

Història d’un concert accidentat

Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…

22 de novembre de 2024