TheNBP Factory

Primer encuentro Hostelería por el Clima Coca-Cola
La primera trobada d'Hostaleria pel Clima a Catalunya s'ha organitzat al restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona.

Mig centenar d’assistents a la primera trobada d’Hostaleria #PelClima a Catalunya

La iniciativa, amb més de 3.500 establiments adherits, cerca la descarbonització del sector promovent la implantació de mesures per reduir les emissions

El canvi climàtic també afecta l’hostaleria. Amb aquest objectiu va néixer Hostaleria #PelClima l’any 2017, impulsada per Coca-Cola per buscar la descarbonització del sector promovent la implantació de mesures per reduir les emissions. Amb el suport d’Hostaleria d’Espanya, la iniciativa ha celebrat aquest dimarts la primera trobada, que ha reunit 50 assistents en el restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona.

L’organització de la primera edició d’Acció Climàtica a l’Hostaleria – Trobades d’Hostaleria #PelClima ha volgut reconèixer la tasca dels establiments adherits a la iniciativa i promoure l’acció climàtica en el sector. Avui dia, el projecte compta amb més de 13.000 establiments adherits a Espanya, dels quals 3.500 es troben a Catalunya. Sota el seu paraigua, els establiments han implementat més de 200.000 accions com la reducció del consum d’aigua, la recollida, reciclatge i reutilització de vidre, paper i cartó, l’optimització del consum d’electricitat, o el consum de productes locals i la col·laboració amb proveïdors locals.

Propietaris d’establiments hostalers i gremis d’hostaleria i restauració han assistit a aquesta primera edició “amb l’objectiu de promoure l’adopció de pràctiques sostenibles en l’hostaleria”. Per als organitzadors, l’elecció del restaurant Cocina Hermanos Torres “respon al compromís amb la sostenibilitat d’un dels restaurants de referència en l’àmbit nacional”. A més de ser reconegut amb tres Estrelles Michelin, l’establiment és un dels 49 restaurants espanyols que ostenten la distinció Estrella Verde, que es lliura des del 2022 com a reconeixement als establiments pioners en gastronomia sostenible i un notable compromís amb l’eco-responsabilitat.

Per a la gerent de Comunicació, Relacions Externes i Sostenibilitat de CocaCola Europacific Partners, Igone Bartumeu, “la celebració d’aquesta trobada suposa una oportunitat per posar en valor la feina exercida pels col·laboradors i membres d’Hostaleria #PelClima, a més de per continuar promovent l’adopció de pràctiques sostenibles en el sector i la conscienciació amb la lluita contra el canvi climàtic”. “Aquesta trobada evidencia el nostre ferm compromís amb l’hostaleria i ens enorgulleix poder reunir-nos amb hostalers compromesos amb el desenvolupament sostenible del sector per avançar junts cap a la seva descarbonització”, remarca Bartumeu.

Cinquè aniversari 

Les activitats realitzades durant la trobada d’aquest dimarts han posat el focus a promoure bones pràctiques i fomentar la conscienciació sobre la importància del desenvolupament sostenible. Entre elles, hi ha hagut diverses ponències d’experts i actors exemplars del sector en matèria de sostenibilitat.

El periodista especialitzat en ciència i salut Josep Corbella i la directora de Projectes de la Confederació Empresarial d’Hostaleria d’Espanya, Beatriz Cecilia, han posat el focus en el rol de l’hostaleria en la lluita contra el canvi climàtic. La responsable d’Hostaleria#PelClima d’ECODES, Ana Mastral, ha centrat la seva intervenció en la regulació del sector en matèria de sostenibilitat i la importància de rebre un bon assessorament. Així mateix, el director comercial i gestor de sostenibilitat de Grup El Pòsit, Ángel Pérez, ha explicat com han convertit el seu establiment en un referent en l’aplicació de mesures sostenibles i la importància d’inspirar-se en bones pràctiques.

La trobada d’aquest dimarts ha coincidit amb el cinquè aniversari de la primera intervenció d’Hostaleria #PelClima a Catalunya, a la Rambla. Les intervencions són campanyes realitzades en col·laboració amb les associacions d’hostaleria de les diferents províncies i comunitats autònomes per posar en valor les accions contra el canvi climàtic que es duen a terme en diferents zones emblemàtiques de l’hostaleria espanyola. Des de llavors, a Catalunya, s’han realitzat intervencions a Lleida, Sitges, vies verdes de Girona-Olot, Tarragona i Aran.