Barcelona Alumni va ser impulsada per professionals de la ciència i la tecnologia formats a Barcelona i que actualment lideren empreses i institucions d'arreu del món, amb la voluntat de seguir connectats i contribuir a l'ecosistema que els va fer créixer. Ara, la seva iniciativa es tradueix en fons per enfortir la diplomàcia i una nova seu a l'Eixample.
La diplomàcia també pot ser científica i tecnològica. SciTech DiploHub és una organització sense ànim de lucre i de col·laboració publicoprivada encarregada de desplegar aquesta estratègia de diplomàcia i representar el seu ecosistema de coneixement i innovació al món.
Juntament amb investigadors, científics i experts formats a Barcelona i establerts arreu del món, el SciTech DiploHub ha recaptat un milió d’euros per impulsar projectes de col·laboració internacional en ciència i tecnologia des de la capital catalana. Una acció de mecenatge que ha de servir perquè el talent científic i tecnològic internacional es posi a disposició de l’ecosistema de Barcelona i el seu coneixement reverteixi en la ciutat, materialitzant noves oportunitats de col·laboració científica i empresarial.
La iniciativa, que compta amb el suport institucional d’universitats, centres de recerca, l’Ajuntament i la Generalitat, va ser una de les que es van presentar aquesta setmana al Barcelona Alumni Global Summit, la cimera anual del talent científic i tecnològic de Barcelona a l’exterior. Aquest cop, en format virtual, va reunir més de 300 professionals formats a la capital catalana i que actualment ocupen càrrecs de responsabilitat en centres de recerca, empreses i universitats d’una trentena de països.
Un altre projecte que es va materialitzar durant la cimera va ser l’anunci d’una nova seu per a projectes internacionals en el camp de la diplomàcia científica i tecnològica a l’Eixample. “Inaugurem un espai obert a tota la comunitat Barcelona Alumni quan viatgi a la ciutat que acollirà la seu de projectes internacionals en el camp de la diplomàcia científica”, exposa el director executiu de SciTech DiploHub, Alexis Roig.
Amb una superfície total de 700 metres quadrats, l’emblemàtic edifici modernista Casa Frederic Vallet Xiró II es convertirà en un espai de trobada per a investigadors, emprenedors científics, experts en noves tecnologies i diplomàcia d’arreu del món. “Donada la situació provocada per la covid-19, que ha comportat una davallada dramàtica de l’activitat turística i comercial, volem contribuir a revitalitzar el centre de Barcelona a través de la ciència i la tecnologia i la seva contribució als grans reptes globals”, afegeix.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…