D'acord que no hi ha massa artistes internacionals, però les sales de la ciutat continuen ben actives: d'Aitana a Mishima, de Raphael a Maria Jaume
No cal preocupar-se més del que toca, però l’optimisme de tornar a tenir concerts internacionals amb certa regularitat ha baixat les últimes setmanes. Notícies com la cancel·lació d’Alanis Morissette, sumades a les preocupants alarmes que arriben respecte a l’empitjorament de la pandèmia, no ajuden a calmar la situació, tot el contrari, però avui dia els recintes grans continuen fent concerts amb músics locals. En aquesta mateixa direcció, hem pogut veure recentment un Palau Sant Jordi ple fins a la bandera per veure a David Bisbal i Robe Iniesta (Extremoduro). I la tendència, de moment, serà idèntica: grans artistes nacionals repartits entre escenaris grans i mitjans.
El desembre l’inaugura oficialment Aitana, que tocarà aquest dissabte molt prop de seva casa, Sant Climent de Llobregat. Consagrada com la cantant pop jove amb més tirada nacional, al Sant Jordi hi farà el penúltim concert de l’11 Razones Tour, la gira de trenta-tres concerts amb els quals ha recorregut tot Espanya per promocionar el seu segon disc, Razones. El xou de Barcelona d’Aitana Ocaña, que havia de ser l’últim però que al recuperar l’ajornat en el Wizink de Madrid s’ha quedat sense aquesta condició, ha resolt una llarga espera per als seus seguidors: en menys d’un dia es van vendre més de 7.000 entrades de l’espectacle, que evidentment arribarà a la seva data marcada amb tot venut.
Consagrada com la cantant pop jove amb més tirada nacional, Aitana farà al Sant Jordi el penúltim concert de l’11 Razones Tour, la gira de trenta-tres concerts amb els quals ha recorregut tot Espanya per promocionar el seu segon disc, Razones
Continuant amb els concerts al pavelló olímpic, Raphael serà el següent a entrar en escena. Ho farà, ni més ni menys, amb un recital que celebra els seixanta anys de carrera del cantant de Linares. Sent aquesta efemèride, no escatimarà de tocar els grans èxits recollits al llarg de tants anys de trajectòria: Mi gran noche, Como yo te amo, Estar enamorado o la clàssica Yo soy aquel, amb la qual Rapahel va actuar a Eurovisió el 1966 (seria la primera de les seves dues aparicions en al certamen). Un clàssic de la cançó espanyola que afronta una de les seves gires més especials als 78 anys. D’altra banda, el cantant pop melòdic Beret serà un dels encarregats de tancar 2021 amb el seu concert al Palau Sant Jordi el 22 de desembre. El sevillà, un dels grans fenòmens recents de la radiofórmula espanyola, ja fa un parell d’anys que va publicar el seu últim disc, però acaba de treure cançó nova, la romàntica Nunca entenderé.
Deixant a banda els recintes més multitudinaris, les sales segueixen sent el pulmó vital de la música de la ciutat. En la més emblemàtica de totes, l’Apolo, no hi ha cap de setmana en què no s’hi programin alguns dels millors discjòqueis i concerts per a tots els públics. Aquest mes en destaquem dos entre l’amplíssima oferta: Mishima, el 22 i el 23 de desembre, i Los Enemigos, el 30. El grup liderat per David Carabén té per costum fer un concert nadalenc cada any, històricament es feia a l’Heliogàbal, però fa un temps que ha passat a la sala del Paral·lel. Sense gaire novetat a ensenyar —s’espera nou àlbum l’any que ve— tocaran els seus èxits de sempre, que en són un bon grapat: el pop en català dels últims 20 anys no s’entén sense les seves cançons delicades de referents exquisits. Els encarregats de tancar els concerts d’aquest estrany any seran Los Enemigos, que per fi podran presentar en sala el ja llunyà Bestieza, publicat a principis de 2020 però que fins ara no han pogut mostrar-lo en el seu hàbitat natural, a la calor del club. Power pop adult i amb lluentor. Altres dates marcades a la sala Apolo: Maria Jaume i Lluís Cabot (22 de desembre) i l’hisòrica banda ska Potato (10 de desembre al costat de Skaparàpid).
Del Paral·lel al Poble Nou visitant L’Auditori, que d’entre la seva programació de clàssica sempre té espais per a la música popular. Aquest desembre Pau Vallvé tancarà la gira de La vida és ara amb un doble recital, el 9 i el 10 de desembre, a la Sala Oriol Martorell. El televisiu Miki Nuñez també hi serà, en el seu cas, a la sala 1, fent parada del Tour Iceberg. Acabem aquest repàs amb una sala molt propera a L’Auditori, un dels temples de la música independent de la ciutat, la Sala Vol de Sancho Dávila. Abans d’acabar l’any tenen algun concert molt recomanable, ja que pel seu escenari passaran alguns dels grups més excitants de l’underground nacional: Aliment (11 de desembre), La Paloma (nou grup madrileny, 17 desembre) i els sempre agradables Zephyr Lake, el 18. A més, els incombustibles Vàlius tancaran l’any amb el seu ja tradicional karaoke. Tot i les complicacions, la cosa encara pinta bé.
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…
L'Ajuntament i la Generalitat acorden també accelerar la prolongació de l'L4 entre La Pau i…
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…