Els congressistes s'hauran de fer un test ràpid de coronavirus cada 72 hores per poder accedir al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, que es reorganitzarà per poder mantenir les distàncies i evitar el contacte físic
El Mobile World Congress (MWC) d’aquest any no serà com els anteriors, però ja es comencen a conèixer els detalls sobre com s’organitzarà la fira internacional més gran de la indústria del mòbil i la més important que se celebra a Barcelona. El MWC 2021, del 28 de juny a l’1 de juliol, tindrà un format més reduït, amb una previsió d’assistència d’entre 40.000 i 50.000 congressistes, menys de la meitat que en l’última edició, la de 2019, quan van participar un total de 110.000. Aquest cop, la xifra d’assistents ja no serà la que determini l’èxit del Mobile, després d’anys de creixement i de superar rècords històrics.
També serà completament diferent l’operativa del congrés, que s’adaptarà al nou context marcat per la covid-19. La GSMA ha desenvolupat un pla de salut i seguretat per minimitzar el risc de contagi entre els congressistes. “Hem treballat amb socis, autoritats sanitàries i professionals mèdics per crear un pla que generi confiança en el nostre retorn als esdeveniments presencials”, sosté el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman. “Des del 2006, hem col·laborat estretament amb les diferents autoritats de la ciutat i amb Fira de Barcelona per mantenir la seguretat del MWC. Sense cap mena de dubte, la covid-19 és el repte més gran fins ara. Però la nostra experiència ens dóna una base sòlida a partir de la qual hem construït el nostre pla”, defensa Hoffman.
Entre les mesures que contempla el pla de la GSMA, destaca que s’obligarà els assistents a fer-se tests ràpids de coronavirus cada 72 hores per poder accedir al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, on s’habilitaran espais per poder-los fer. Els assistents també s’hauran de descarregar una aplicació mòbil, My MWC, que substituirà a les icòniques acreditacions del congrés que envaïen durant una setmana tota la ciutat i s’haurà d’utilitzar per accedir a l’esdeveniment sense cap contacte físic. Aquesta aplicació també servirà per omplir un qüestionari diari sobre l’estat de salut dels congressistes i fer rastrejos.
L’organització al recinte firal de L’Hospitalet també serà diferent. S’ha ideat un entorn sense contacte, digitalitzant interaccions que abans eren físiques, com la del control de les acreditacions per accedir o el pagament als restaurants. Per garantir la distància social, s’han duplicat les entrades i les sortides, amb fluxos de tràfic unidireccional, i els restaurants s’han redissenyat. Així mateix, s’han incorporat nous sistemes d’entrada d’aire fresc i ventilació externa, i de monitoratge, que controlaran la capacitat i la densitat de congressistes. Altres elements que inclou el pla és la disposició de 1.300 dispensadors de desinfectants i la presa de temperatura.
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…
Prop de 600 projectes empresarials s'han beneficiat de les convocatòries, un 66% dels quals han…
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…