El gust de Jaume Tresserra pels materials nobles, els processos artesanals i acabats impecables i un disseny emocional i sofisticat, l'han convertit en un clàssic. Ha fugit sempre de la moda i el fugisser. Els seus mobles són peces úniques que duren tota una vida i passen a les següents generacions
És un dels pioners del disseny barceloní i també dels que han tingut més repercussió internacional. Jaume Tresserra (Barcelona, 1943) va créixer en una família d’actors i modistes en la qual va desenvolupar un gran sensibilitat estètica així com una autèntica passió pel cinema. Els vestuaris i escenaris de les pel·lícules clàssiques del Hollywood dels anys 30, 40 i 50 han estat la seva gran font d’inspiració.
Per casa seva va passar bona part d’aquesta Barcelona gauchediviniana i exquisida, des de la dissenyadora de joies de Tiffany Elsa Peretti al sempre impecable arquitecte Federico Correa i, com no, el genial i incomparable dissenyador Miguel Milá, del qual es considera bon amic i fervent admirador. Una Barcelona que, a partir dels anys 80, va començar a fer bandera del disseny i l’interiorisme i va ajudar a impulsar carreres com la de Tresserra que, després de passar per l’Escola Massana, va començar a treballar en publicitat i al poc temps en interiorisme. A finals dels 80 ja havia dissenyat els seus primers mobles exclusius i començava a destacar en fires internacionals.
El seu gust pels materials nobles, els processos artesanals i acabats impecables i un disseny emocional i sofisticat, l’han convertit en un clàssic. Ha fugit sempre de la moda i el fugisser. Els seus mobles són peces úniques que duren tota una vida i passen a les següents generacions. Alguns dels seus treballs han aparegut en pel·lícules com Batman (Tim Burton, 1989), Bésame antes de morir (James Dearden, 1992), Herida (Louis Malle, 1993) o La piel que habito (Pedro Almodóvar, 2011). Diverses celebrities han posat amb els seus mobles i té una nodrida agenda de clients a Qatar, el Japó o el Senegal. El novembre de 2014 va obrir botiga a l’Upper East Side de Nova York.
Des del secreter Carpett fins a la butaca Lola, les seves obres, a més d’estar presents en diversos museus d’arts decoratives, componen un imaginari que et transporta a un univers cinematogràfic i de sofisticació intemporal.
Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…
La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…
La UB i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s'alien per tercera vegada en la…
Lucía Ferrater, sòcia d'OAB, acaba de rebre el Premi Ciutat de Barcelona juntament amb Carlos…
La Generalitat invertirà 115 milions d'euros en adaptar les vuit estacions que queden pendents
La 35a edició de la 080 Barcelona Fashion reuneix més de 500 creadors de contingut…