L’auditori de la CASA SEAT de Barcelona acollirà el dilluns 15 de gener la primera sessió de 2024 del cicle TheNew Barcelona – Moments Estel·lars, que continuarà un any més oferint als lectors interessants converses entre dues persones referents en els principals àmbits en els quals excel·leix la capital catalana o en temàtiques clau que ocupen l’agenda de la ciutat.
Per començar l’any, el cicle organitzat per The New Barcelona Post amb la col·laboració de CASA SEAT, Must Media Group i Barcelona Global ha convidat al president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, i al secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos, per parlar sobre com la innovació i la internacionalització han esdevingut pedres angulars per impulsar la competitivitat del país en l’escenari global. La celebració de la Copa Amèrica de Vela, de la que el Port és l’amfitrió, serà l’altre gran tema estrella de la jornada.
En una conversa a dues veus amb el periodista i professor de la UPF-BSM Toni Aira, la sessió tindrà lloc el dilluns 15 de gener a les 18.30 hores a la CASA SEAT amb el lema Innovació i internacionalització, eines per a la competitivitat del país. La trobada, que en aquesta ocasió també esponsoritza el Port de Barcelona, podrà recuperar-se posteriorment en format podcast a Spotify o veure el vídeo al nostre canal de Youtube. Per assistir-hi com a públic i poder formular també preguntes als ponents cal reservar previament entrada. Per aconseguir una entrada gratuïta, fes clic aquí.
Aquesta nova sessió de Moments Estel·lars oferirà una visió privilegiada sobre les estratègies que estan donant forma al futur de Catalunya en un món en permanent transformació i màxima competitivitat. En aquest sentit, tant el Port de Barcelona com ACCIÓ són dues magnífiques talaies per conèixer de primera mà l’estat de salut de l’economia i del teixit empresarial català, així com l’interès inversor que desperta internacionalment la ciutat, que s’ha convertit en referent en múltiples àmbits com el tecnològic i el de les ciències de la vida.
Amb el president del Port, Lluís Salvadó, abordarem els principals projectes de transformació que té en marxa la infraestructura portuària per poder-se consolidar com el principal pol logístic del sud d’Europa i com un dels principals motors de l’economia catalana, ja que genera un valor de més d’11.000 milions d’euros. L’electrificació dels molls, la digitalització, els nous accessos ferroviaris, l’aposta per fomentar l’economia blava i la renovació de la part del port que dona a la ciutat per afavorir una major integració i interacció ciutadana són alguns dels grans reptes que té sobre la taula Salvadó. En aquest sentit, la transformació del port ciutat s’ha vist accelerada gràcies a la Copa Amèrica de Vela, que aquest 2024 suposarà un autèntic revulsiu no només pel Port, sinó per tota la ciutat de Barcelona, que reviurà l’esperit olímpic i tornarà a ser el centre d’atenció internacional.
Nascut a la Ràpita (Montsià) l’any 1969, Salvadó és Enginyer Industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona (UPC) i té un postgrau en Direcció General d’Empreses per la UOC. Presideix el Port de Barcelona des del 29 de novembre de 2022 i, anteriorment, havia desenvolupat funcions directives durant 10 anys a l’empresa privada. Va ser Diputat per Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya entre 2012 i 2015, i entre 2017 i 2022. En l’àmbit de l’Administració també ha estat secretari d’Hisenda del Govern de Catalunya durant el 2016 i 2017, període durant el qual va presidir l’Agència Tributària de Catalunya, Fira 2000 i Loteries de Catalunya. Anteriorment, havia sigut delegat del Govern a les Terres de l’Ebre i alcalde de l’Ajuntament de la Ràpita.
Per la seva part, Albert Castellanos Maduell, nascut l’any 1978, és Llicenciat en Economia per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i té un Màster en Economia Pública per la Universitat de York. La major part de la seva trajectòria professional ha estat vinculada a la gestió pública, primer dins de l’àmbit universitari a la Universitat de Barcelona (UB), i després a la Generalitat de Catalunya, on ha estat sempre vinculat a les àrees de promoció econòmica. En aquest sentit, l’any 2016 va ser nomenat director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació i, un any després, va assumir la secretaria d’Hisenda de la Generalitat dins del Departament d’Economia, del que fou nomenat secretari general l’any 2018. Amb la constitució del nou Govern, el 2021 va canviar de conselleria en ser nomenat secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball, càrrec que exerceix actualment i compatibilitza amb les seves funcions al capdavant d’ACCIÓ, l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa.