Monument Hotel és l’establiment hoteler de Barcelona que té més estrelles Michelin. Concretament, suma quatre estrelles —una característica única al sector hoteler espanyol— gràcies al fet que acull dos restaurants que formen part de l’Olimp de la famosa guia vermella, tots dos liderats pel xef Martín Berasategui. Es tracta de Lasarte Barcelona, que té tres estrelles des del 2017, i del restaurant Oria, que ostenta una estrella des del 2019.
La família Cadarso, propietària de l’emblemàtic hotel 5 estrelles gran luxe del Passeig de Gràcia, ha decidit iniciar l’any fent una reforma de la sala de l’Oria, convençuts del seu potencial i en reconeixement de la bona tasca exercida per l’equip que encapçala Berasategui. Al capdavant del dia a dia dels fogons de l’Oria hi ha el jove xef bilbaí Xabi Goikoetxea, mentre que el cap de sala és Zoltan Nagy, que aquest últim any ha contribuït a la dinamització i a l’impuls de l’establiment.
El restyling permetrà guanyar espai i incrementar la capacitat del restaurant, que podrà sumar una dotzena més de comensals. L’element més significatiu de la reforma és l’eliminació de la peculiar piscina decorativa que hi havia al bell mig de la sala. També s’estrenarà nou mobiliari. El gruix de les obres s’han efectuat aquest darrer mes, coincidint amb unes setmanes de descans del local, que reobre aquest dimarts a la nit. Es preveu que els darrers detalls d’aquesta posada al dia de l’Oria finalitzin al mes de març, quan també es preveu estrenar un nou menú degustació.
Actualment, Oria ofereix als seus clients el menú Tradició (120€) i el menú Madre Gaia (165€). A més, de dijous a dissabte, els clients també poden optar per una fórmula de migdia al preu de 85 euros que inclou tres aperitius, i tres entrants, quatre plats principals i tres postres a triar.
La reforma de l’Oria no és l’única novetat amb què arrenca l’any el Monument Hotel. També s’ha renovat l’anomenada Taula del Xef, un dels espais més exclusius del triestrellat restaurant Lasarte, que té com a xef de cuina a Paolo Casagrande. Amb vistes a la cuina i amb capacitat per a només vuit comensals, a partir d’ara a la Taula del Xef s’oferirà una proposta gastronòmica diferenciada de la que se serveix a la sala principal. La idea és que els clients que ja coneixen la carta o el menú degustació de Lasarte puguin viure una “nova experiència gastronomico-sensorial” degustant un perfil de plats més innovadors.
Brunch el primer i tercer diumenge del mes
L’oferta culinària del Monument Hotel i de l’equip que lidera Berasategui inclou també, el primer i tercer diumenge de cada mes, un brunch que se serveix a la planta més alta de l’hotel, al lluminós restaurant Glass, i a la Terrassa Verbena, des de la que es veuen unes espectaculars vistes de la ciutat. El menú del brunch, també anomenat Yummy Sundays, té un preu de 75 euros i, com a novetat, aquest any ofereix als comensals la possibilitat de gaudir d’un còctel dissenyat per la reconeguda i premiada cocteleria barcelonina Paradiso, comandada per Giacomo Giannotti.
Concretament, Paradiso ha reinterpretat per als Yummy Sundays del Monument tot un clàssic de la cocteleria, el Bloody Mary, que a la carta del brunch porta el nom de Monument Mary. A més, els clients poden triar entre dos còctels més: Mimosa o un Martini Fiero Tonic. El preu del brunch no inclou cap altre tipus de begudes, només els tres còctels, aigua i cafè.
Amb el Monument Mary el cèntric hotel reforça la col·laboració que va iniciar l’any passat amb Paradiso, que cada dimecres, com a pop up i entre les set de la tarda i la una de la matinada, ofereix la seva innovadora cocteleria al bar de l’hotel, situat a la planta baixa.
El brunch, que se serveix dos diumenges al mes des de l’any 2018 —entre la una i les quatre de la tarda—, té capacitat per a 60 comensals i és recomanable reservar per assegurar trobar plaça. Sota la supervisió del xef executiu de l’hotel, Gabriele Milani, inclou un bufet amb una variada selecció d’entrants freds, amb diverses amanides, embotits, formatges, carpaccios de carn i peix, pastissos salats, petits entrepans i steak tàrtar. Els plats calents se serveixen a taula, amb la possibilitat de degustar fins a sis propostes: crema de bolets i tòfona; bunyols de bacallà; tonyina amb escuma de marmitako; arròs cremós de tinta de calamars; costella de vaca vella amb pebrots del padró; i una exquisida parmentier gratinada amb guisat de wagyu.
El Momument Hotel, ubicat a la Casa Enric Batlló, construïda entre el 1895 i el 1896 per l’arquitecte modernista Josep Vilaseca, disposa de 84 habitacions i pertany a la família Cadarso, propietària també del veí Hotel Condes de Barcelona, tot i que la seva activitat principal és la rellotgeria.
El Grup Cadarso, actualment en mans de la segona i tercera generació, va ser fundat el 1948 per Antonio Cadarso, que es va iniciar en el món de la distribució de rellotges i joieria, creant marques com Radiant i important firmes de prestigi com Patek Philippe. En l’actualitat, la principal empresa del grup és Geresa, que va néixer el 1974 per importar les marques de la companyia japonesa Seiko. Avui també comercialitza els rellotges Police, Guess, Radiant i Adidas, entre altres marques. Una altra de les empreses del Grup Cadarso és Tous Watches, una empresa conjunta amb Tous per fabricar els rellotges de la firma de joieria amb seu a Manresa. Aquesta societat comercialitza, a més, els rellotges Victorinox Swiss Army.