Galderma
El conseller delegat de Galderma, Flemming Ørnskov.

La multinacional dermatològica Galderma creixerà fins als 150 treballadors a Barcelona

La farmacèutica suïssa, propietària de marques com Cetaphil i Epiduo, s'ha instal·lat a l'Avinguda Diagonal, amb unes oficines de 1.500 metres quadrats

La multinacional suïssa Galderma es reforça a Barcelona. L’empresa, dedicada a productes prèmium d’estètica injectable, dermocosmètica i dermatologia terapèutica, va situar el seu primer centre de capacitació global a la ciutat a principis del 2023. Immersa en un ambiciosa etapa de creixement, la farmacèutica s’ha instal·lat a la capital catalana per donar suport als equips globals d’àrees com la recerca i el desenvolupament (R+D), la comercial, les finances, els recursos humans, les TIC, la legal o la cadena de subministrament, amb l’objectiu d’executar els seus plans d’expansió internacional.

Van començar amb una plantilla molt reduïda a Barcelona, de només quatre treballadors, i a finals del seu primer exercici a la ciutat havien arribat als 70. Un any i mig després, l’equip ja se situa en els més de 110 empleats, amb la previsió de créixer fins als 150 de cara al desembre. Actualment, la meitat de la plantilla són locals, amb la presència de treballadors provinents de 22 països a l’altra meitat.

Ja assentada a Barcelona, la farmacèutica propietària de marques com Cetaphil i Epiduo acaba d’inaugurar les seves noves oficines. Estan situades a l’edifici que Colonial té en el número 532 de l’Avinguda Diagonal, on ocupa 1.500 metres quadrats repartits en dues plantes. La inversió per posar en marxa el nou centre no s’ha comunicat.

“Aquest és una fita gegant per a nosaltres”, ha remarcat el seu conseller delegat de Galderma, Flemming Ørnskov, acompanyat pel responsable del centre, Raphael Camargo. Barcelona va ser triada entre quatre ciutats europees més, segons ha indicat Ørnskov, qui es va acostar a companyies locals com Puig o multinacionals que han obert aquí centres mundials com AstraZeneca. Segons Acció, qui va assessorar la farmacèutica en el seu aterratge, hi ha més de 9.200 multinacionals a Catalunya.

A favor de Barcelona, va jugar, sobretot, la disponibilitat de talent i de centres educatius d’alt nivell, però també el clima i les seves platges, ha reconegut Ørnskov, sense deixar de fer esments constants als diferents equips de futbol de la zona. Eren factors importants per contractar nous empleats, però també per recol·locar a plantilla actual en un lloc que fos atractiu. “Aquesta és una ubicació estratègica. No només ha estat la decisió correcta, sinó que ha estat la millor”, ha defensat el directiu.

Fundada l’any 1981, Galderma es va crear com una joint venture entre L’Oréal i Nestlé. L’any 2014, quan va néixer Nestlé Skin Health, l’empresa es va convertir en subsidiària de propietat total de Nestlé. Cinc anys després, va ser adquirida per un consorci d’inversors institucionals liderat pel fons suec EQT. Des del març passat, la farmacèutica cotitza al SIX Swiss Exchange de Suïssa.

Amb seu central a Zug, la multinacional compta amb una plantilla de més de 6.500 professionals. És present a 100 països, amb fàbriques al Canadà, Suècia, França i el Brasil, des d’on es produeixen més de 300 milions d’unitats anualment. El conseller delegat de Galderma no descarta obrir centres de producció a Espanya, on també té oficines a Madrid, amb un centenar de treballadors. A l’Índia tenen un centre global centrat en funcions financeres i de recursos humans. La seva cartera de línies compta amb marques com Differin, Epiduo, Loceryl, Sculptra o Restylane. Tracten malalties com l’acne, la rosàcia o la queratosis.