El curs arrenca amb l'estrena de clàssics com Ghost, Pretty Woman i Golfus de Roma
Com si la vida fos un musical, hi ha persones que acaben convertint-se en un dels personatges més estimats dels seus pares. La típica pel·lícula que els hi agradava tant que van decidir posar-la com a banda sonora a la primera comunió. O com a nom per a més d’un dels gossos de la família. Aquesta és la trama real de David Bustamante, el popular cantant de San Vicente de la Barquera que des d’aquest divendres puja als escenaris del Teatre Tivolí per interpretar en Sam, el protagonista de Ghost.
“La meva mare no em va deixar decidir”, ha explicat Bustamante recordant quan li van oferir estrenar-se en el món del teatre musical. És la primera vegada que l’exconcursant d’Operación Triunfo es converteix en actor, repte que ha afrontat amb el suport de la professora i directora Silvia Montesinos. Això sí, té clar que no serà l’última. “Soc nou a nivell interpretatiu i està sent un aprenentatge diari, però crec que estic aconseguint a poc a poc que el públic s’oblidi d’en David Bustamante i vegi cada vegada més en Sam”, ha defensat a la presentació de l’adaptació musical de la pel·lícula protagonitzada per Demi Moore i Patrick Swayze.
Ghost, el musical es podrà veure al Tivolí de dimecres a diumenge, amb doble funció els divendres i dissabtes, durant els pròxims dos mesos. El musical arriba a la capital catalana després de passar dues temporades a Madrid. Bustamante, que ja porta 150 funcions, està acompanyat per un equip de 16 artistes, entre els quals hi ha Ana Dachs, en el paper de Molly —un dels noms que van tenir els gossos de Bustamante—, Ela Ruiz i Christian Sánchez. Ricky Merino, un altre exconcursant d’Operación Triunfo, s’alternarà el paper protagonista amb Bustamante. La companyia la integren més de 50 professionals. Letsgo, productora del musical, també ha creat muntatges com Dirty Dancing, El guardaespaldas, el musical i La Familia Addams.
Bustamante no serà l’únic protagonista de la temporada de musicals que acaba d’arrencar. A un clàssic dels 90 com Ghost li seguirà un altre de la talla de Pretty Woman. El Teatre Apolo estrena aquesta història per primera vegada a Espanya, després de passar per Broadway, Alemanya i Itàlia. Es preveu que arribi a Madrid el mes de setembre de l’any que ve, després de passar tota aquesta temporada a Barcelona.
El musical de Pretty Woman, produït per Smedia i Veniu Fama, comptarà amb Cristina Llorente i Roger Berruezo en els papers de la Vivian i l’Edward, interpretats a la pantalla gran per Julia Roberts i Richard Gere. Berruezo tornarà als escenaris del Teatre Apolo aquest curs després de trepitjar-los amb Company, una de les produccions que Antonio Banderas ha portat a la capital catalana. L’acompanyarà Rubén Yuste, que també va actuar a Company. I, per casualitats de la vida, Llorente, vestida per Pronovias, havia interpretat fins ara a la Molly de Ghost que Bustamante acompanya com a fantasma.
Per a aquells que es vulguin allunyar de títols de Hollywood, el Teatre Condal ofereix Golfus de Roma, amb la història d’un esclau interpretat per Jordi Bosch, afegint una companyia de pallassos per acabar-ho d’arrodonir. Amb música de Stephen Sondheim, l’obra còmica arriba a Barcelona després d’una temporada a Madrid, amb Carlos Latre com a protagonista i més de 100.000 espectadors. A la capital catalana, l’espectacle ha estat produït pel grup Focus i el festival de Mèrida, incorporant el català i amb direcció de Daniel Anglès. Per si tot això no fos prou, Bosch torna com a Pseudolus als musicals després de més de deu anys de la seva participació a Spamalot.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…