Ecosistema emprenedor

Neix Cafler, una ‘startup’ que t’ajuda a fer la ITV

L'empresa emergent barcelonina tanca la seva primera ronda de 800.000 euros, amb el suport d'inversors com BStartup de Banc Sabadell, Encomenda, Cathay Innovation i l'emprenedor Dídac Lee

Moure cotxes en trajectes que fan perdre el temps i no aporten gaire valor, com anar al taller, a passar la ITV o a rentar-lo. Aquests són el tipus de viatges que Cafler vol cobrir. Els seus fundadors, Ricard Guillem i Iñigo Diego, creuen que la seva proposta respon a una necessitat no resolta al sector de l’automoció, que pot agradar tant a empreses com a usuaris finals.

Aquesta empresa emergent que acaba de néixer a Barcelona ha tancat la seva primera ronda, per 800.000 euros, superant la xifra inicial que s’havien fixat de 200.000 euros. Els recursos obtinguts els hi han permès posar en marxa la seva plataforma en línia i començar a facturar. BStartup de Banc Sabadell, Encomenda, Cathay Innovation i l’emprenedor Dídac Lee han estat alguns dels seus primers inversors.

Cafler ha començat a operar a Barcelona i Madrid, centrant-se a cobrir el servei d’anar a passar la ITV, amb un preu per al desplaçament d’uns 10 euros, al qual cal afegir el cost de passar-la. De moment, l’està oferint a través de la seva pàgina web a una cinquantena de clients professionals, que van des de petits tallers i concessionaris fins a cadenes de tallers com la francesa Feu Vert i certificadores com l’alemanya Tüv Süd. La previsió és anar incorporant nous serveis en els pròxims mesos.

Així mateix, l’empresa emergent vol anar captant més usuaris i obrint noves ciutats durant aquest primer exercici, amb la previsió d’arribar a facturar fins a 1 milió d’euros. Abans d’acabar l’any i per poder seguir creixent, esperen tancar una altra ronda. Tampoc descarten expandir els seus serveis a altres vehicles com les motos, així com arribar al client final, un cop el seu producte sigui suficientment conegut.

L’equip de la startup que es dedica a tasques com el desenvolupament i la gestió de la plataforma i les vendes se situa en els 20 treballadors. A aquesta xifra s’ha de sumar els conductors que fan els desplaçaments, que superen els 30, amb alguns d’ells contractats com a autònoms i altres en plantilla.

Sobre el nom, Guillem reconeix que es fruit d’una anècdota. Fa deu anys el seu pare va llegir a un diari que els dominis de dues síl·labes començaven a esgotar-se i va decidir comprar un per si de cas. Quan el seu fill va decidir crear la seva companyia va constatar que no trobava disponible cap enllaç curt per a la seva pàgina web i va demanar ajuda al seu pare, que li va deixar el que havia comprat feia uns temps: www.cafler.com. Com era “en anglès i sonava a startup“, Guillem i Diego van decidir adoptar-lo per a la seva idea de negoci.

Compartir
Publicado por
Cristina Martín Valbuena

Artículos recientes

  • Professionals

El pallasso que fa origamis al metro

Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…

3 d'abril de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

El festival Flors al Mercat porta la primavera a Barcelona

La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…

3 d'abril de 2025
  • Gastronomia

Una arqueòloga de xocolata com a mona per despertar vocacions científiques

La UB i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s'alien per tercera vegada en la…

3 d'abril de 2025
  • Creativitat

Del port a la ciutat: el projecte d’OAB que transforma el Port Vell

Lucía Ferrater, sòcia d'OAB, acaba de rebre el Premi Ciutat de Barcelona juntament amb Carlos…

3 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Tota la xarxa de metro serà accessible en tres anys

La Generalitat invertirà 115 milions d'euros en adaptar les vuit estacions que queden pendents

3 d'abril de 2025
  • Creativitat

Barcelona es vesteix d’alta costura dins i fora de la passarel·la

La 35a edició de la 080 Barcelona Fashion reuneix més de 500 creadors de contingut…

2 d'abril de 2025