La col·laboració público-privada ha permès crear un centre de serveis en xarxa que proporcionarà capacitat, solucions i infraestructures tecnològiques per impulsar la transformació digital a empreses i entitats de Catalunya
Amb el nom de Digital Innovation Hub s’ha posat en marxa un centre de serveis en xarxa que impulsarà la transformació digital de les petites i mitjanes empreses, empreses emergents i entitats públiques de Catalunya.
El centre funcionarà com un ecosistema d’innovació digital per posar a l’abast de les empreses i entitats capacitat, solucions i infraestructures tecnològiques per impulsar la seva transformació digital.
Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre diversos departaments de la Generalitat i una desena d’agents tecnològics i econòmics catalans. En formen part el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat mitjançant Acció, el Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals, les organitzacions empresarials Foment i Pimec, i els agents tecnològics i del coneixement com Eurecat, CVC, ICFO, la Fundació i2CAT, Leitat, la UPC, el Barcelona Supercomputing Center i l’IESE.
Per accelerar la incorporació de tecnologia avançada a empreses i institucions, el Digital Innovation Hub de Catalunya, que aspira a ser un dels nodes d’innovació seleccionats per a Comissió Europea, reunirà un conjunt de serveis. Des del testatge i experimentació de tecnologies digitals avançades a través de l’accés a infraestructures tecnològiques de referència; consultoria tecnològica prèvia al testatge; formació tecnològica especialitzada, assessorament en la cerca de finançament o bé connexió amb el sistema d’innovació.
Els components del centre, amb la seva cooperació, potenciaran la innovació a les pimes que podran testejar els seus projectes en els laboratoris dels membres d’aquesta aliança abans d’invertir en els seus negocis. Amb aquesta orientació, el departament de Polítiques Digitals destina un pressupost d’un milió d’euros que atorgarà a modus d’ajuda de fins a 10.000 euros a més de 100 pimes catalanes perquè puguin fer proves i desenvolupar prototips o assajos.
Segons ha detallat el Departament d’Empresa, les tecnologies que es podran testejar estaran vinculades amb la impressió 3D, la robòtica i la fabricació avançada, la ciberseguretat, la intel·ligència artificial, el big data i el 5G, entre altres.
La 'cleantech' factura més d'un milió d'euros mensuals i es fixa com a objectiu per…
Durant molts anys, als ecosistemes emprenedors de Barcelona, la companyia Glovo era presentada com el…
Experts de grans companyies abordaran estratègies per combatre la discriminació i exposaran casos d'èxit i…
Les companyies radicades a la província van engrandir la seva facturació un 20% entre 2021…
El consell d'administració ha decidit per unanimitat tornar a fixar-la a Sant Vicenç dels Horts
La ‘startup’ desenvolupa un sistema que permet administrar fàrmacs directament a les cèl·lules canceroses a…