Els cuiners d'arreu de Catalunya es preparen per seguir treballant els pròxims quinze dies oferint als seus clients serveis de menjar per emportar o a domicili. Per ajudar-los, l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició posa en marxa avui una interessant iniciativa, el portal Gastrocat Online.
[dropcap letter=”D”]
onar suport al gremi de la restauració en un entorn de màxima dificultat pels petits propietaris de bars i restaurants a tot Catalunya. Amb aquest objectiu neix Gastrocat Online, un nou servei d’informació per tal que la població pugui assabentar-se de quins restaurants ofereixen servei de delivery o take away.
A partir d’avui, els restauradors podran accedir a una plataforma informàtica que posarà en marxa l’Acadèmica Catalana de Gastronomia per tal d’omplir un formulari on podran especificar quin tipus de servei ofereixen a partir d’ara per seguir atenent als seus clients.
“L’Acadèmia té la missió de promoure, divulgar i protegir la cuina i les activitats gastronòmiques de les diferents comarques catalanes. En aquests moments tan difícils per a tothom, volem col·laborar amb el sector divulgant la disponibilitat dels seus serveis arreu de Catalunya en el transcurs dels propers quinze dies“, explica Carles Vilarrubí, president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia.
Per accedir a la plataforma Gastrocat Online s’ha d’entrar a la plana web de l’acadèmia, que farà difusió dels serveis de cada restaurant de forma gratuïta. La idea és poder actualitzar la guia diàriament i convertir-la en una eina útil pels diferents restaurants i xefs durant aquesta situació.
Els ciutadans poden cercar restaurants a Gastrocat Online per població, tipus de cuina, serveis que ofereixen i pel nom de l’establiment. A Barcelona, per exemple, ja s’han donat d’alta restaurants com Via Veneto, A Pluma, Silvestre, Gaig Barcelona, M2 Gluten Free o Merquen, que ofereixen tots servei per emportar o a domicili.
L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició és una corporació de dret públic fundada l’any 1989 a Barcelona pel periodista, gastrònom i historiador Néstor Luján. L’entitat que encapçala Vilarrubí va seguir el model d’altres acadèmies, com la francesa o la basca, amb la idea de fer divulgació i protegir la cuina catalana. En formen part 65 acadèmics, entre els que figuren la xef Carme Ruscalleda (vicepresidenta), l’empresari Artur Carulla (vicepresident), Ramon Agenjo, Paco Solé Parellada, Valentí Roqueta, Joaquim Uriach i Quim Vila, entre altres.
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…
Prop de 600 projectes empresarials s'han beneficiat de les convocatòries, un 66% dels quals han…
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…