Llibrestiu, impulsada per la Cambra del Llibre de Catalunya, se celebrarà el proper dijous 15 de juliol, amb un centenar de llibreries obertes fins a les 11, parades als carrers i activitats per a tots els gustos
Després de la injecció d’alegria col·lectiva que va suposar el passat 23 d’abril, amb els llibres i les roses envaint els carrers de nou, Barcelona tornarà a viure una festa del llibre la setmana que ve. El dijous 15 de juliol serà un dia per retrobar-se amb les llibreries i gaudir de les activitats que organitzin a la tarda, des de presentacions amb escriptors fins a concerts. I no faltaran les parades típiques de Sant Jordi.
La nova festa, Llibrestiu, ha estat impulsada per la Cambra del Llibre de Catalunya i compta amb el suport de la Conselleria de Cultura i l’Ajuntament de Barcelona. Llibrestiu troba els seus orígens en la bona rebuda que va tenir la celebració de Sant Jordi durant l’estiu de l’any passat, quan l’esclat de la pandèmia va impossibilitar la seva organització a l’abril, explica el president de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis.
Però feia temps que el sector volia establir un altre dia que servís com excusa per anar a una llibreria i anava provant com fer-ho. Segons indica Tixis, la primera experiència va ser l’octubre de 2018, coincidint amb la Biennal de Pensament, amb La Nit de les Llibreries. Una vintena d’establiments es van apuntar a organitzar activitats i allargar el seu horari per acollir clients fora de les hores habituals.
Llibrestiu s’assemblarà més a aquesta prova pilot de 2018, permetent ampliar horaris fins a les 11 de la nit, i no tant al Sant Jordi d’estiu, que es va allargar durant tot el dia. L’objectiu és reivindicar les llibreries com agents culturals, remarca Tixis, tornant a visitar-les al capvespre i trobant lectures per a les vacances.
En aquesta nova cita cultural, s’espera que més d’un centenar de locals de tot Catalunya se sumin, detalla el Gremi de Llibreters, que en els pròxims dies penjarà a la seva pàgina web la llista completa. A Barcelona, es preveu que participin unes 40 llibreries. Entre elles, es troben Alibri Llibreria, Antinous, A peu de pàgina, Bolibloc, Gigamesh, La caixa d’eines, Lata Peinada, La Memòria Llibreria, Llibreria Documenta, Llibreria Calders i Llibreria Finestres. També es farà a grans establiments com FNAC i Abacus.
Algunes d’elles encara no saben què faran, com Bolibloc, a Sant Martí, mentre que d’altres ja ho tenen més clar. És el cas de la llibreria A peu de pàgina, a Sarrià, que organitzarà un cocktail poètic i un concert a la fresca a partir de les 21.00 hores, o Lata Peinada, al Raval, que comptarà amb la participació d’uns quants escriptors xilens, com Bruno Montané i Paulina Flores.
La Lliberia Gigamesh, a Passeig de Sant Joan, ha previst una presentació de l’escriptor i dibuixant Ricard Efa i una xerrada sobre el còmic a Catalunya, mentre que l’Antinous, a l’Esquerra de l’Eixample, comptarà amb el columnista del The New Barcelona Post, periodista i escriptor Francesc Soler, que presentarà el seu nou llibre, Barcelona demà o aquesta tarda. I La Memòria Llibreria, a Gràcia, acollirà una presentació de Joaquim Nadal sobre el seu llibre Girona 1939: porta de l’exili.
Des de la Documenta volien fer una gran festa a Pau Claris, tallant el trànsit i posant un escenari on fer pujar poetes i una banda de rock, però no han aconseguit els permisos i només podran organitzar, segons explica un dels seus llibreters, l’Eric, una xerrada amb l’escriptor i guionista Bob Pop i el dramaturg Guillem Clua.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…