El Govern i Tech Barcelona s'alien per formar part de l'organització internacional que lluita per eliminar la bretxa de gènere i per fomentar l'accés, la presència i la visibilitat de les dones al sector tecnològic
La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, i la directora de desenvolupament corporatiu de Tech Barcelona, Mar Galtés.
Barcelona acull des d’aquest dilluns una delegació de la xarxa internacional Women in Tech, que busca donar visibilitat al talent digital i tecnològic femení, gràcies a l’acord públic privat entre el Govern i Tech Barcelona.
El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, a través de la Direcció General de Societat Digital, i l’associació Tech Barcelona volen posicionar Catalunya i Barcelona en aquesta xarxa global per divulgar totes les accions que es duen a terme dins de l’ecosistema tecnològic i digital i per compartir i intercanviar experiències i coneixements en l’àmbit del foment i la visualització del talent femení en el sector digital i tecnològic.
Entre els objectius inicials de Women in Tech Barcelona figura incentivar l’interès del jovent per al ensenyaments tecnològics i les vocacions STEM, per augmentar el nombre de dones participants com a ponents en congressos i esdeveniments internacionals de tecnologia i el nombre de dones en llocs directius i de lideratge de l’ecosistema digital i tecnològic a Catalunya.
El repte és connectar l’ecosistema de Barcelona amb la xarxa internacional sumant sinergies amb l’objectiu comú de fer créixer la presència, la visibilització i el lideratge de les dones en l’àmbit tecnològic i digital. Perquè si una cosa queda clara, segons la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, “hi ha una important bretxa digital en femení”, com demostren les xifres: al món hi ha 912 milions de dones que no tenen un mòbil i hi ha sis milions de dones sense perfil tecnològic.
Barbany ha emfatitzat que Women in Tech suposa una gran oportunitat per internacionalitzar totes les actuacions que es desenvolupen a l’àmbit tech des de les entitats privades, entitats i administració. En aquest sentit, ha destacat la labor que dur a terme Polítiques Digitals amb el programa Pla DonaTIC que persegueix fer les TIC atractives per al talent femení del futur; visibilitzar la dona tecnològica i els continguts creats per dones; formar i capacitar digitalment a tothom; i promoure una participació plena i efectiva de les dones TIC en la presa de decisions i l’emprenedoria.
La xarxa internacional Women in Tech ha impactat directament en més de 200.000 dones d’arreu del món, des del 2018
La xarxa Women in Tech Barcelona està oberta a la participació de persones o entitats que s’hi vulguin afegir tant per participar en les activitats com per col·laborar en la iniciativa com a voluntàries o mentores, a través de Tech Barcelona. L’entitat ja fa anys que treballa per avançar cap a la paritat en el sector tecnològic, per tant, és important “poder reforçar aquesta aposta amb un segell global com és Women in Tech i amb el suport institucional de la Generalitat ens ha de permetre arribar més de pressa als objectius: tenir més dones a la comunitat, més dones expertes i fer-les més visibles”, ha manifestat Mar Galtés, directora de desenvolupament corporatiu de Tech Barcelona.
A nivell internacional, des de la seva creació el 2018, l’organització ha impactat directament en més de 200.000 dones a tot el món, mitjançant la realització d’esdeveniments, programes d’educació, emprenedoria i inclusió social.
Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…
La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…
La UB i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s'alien per tercera vegada en la…
Lucía Ferrater, sòcia d'OAB, acaba de rebre el Premi Ciutat de Barcelona juntament amb Carlos…
La Generalitat invertirà 115 milions d'euros en adaptar les vuit estacions que queden pendents
La 35a edició de la 080 Barcelona Fashion reuneix més de 500 creadors de contingut…