L'empresa canadenca ha escollit la capital catalana per establir el seu primer centre de recerca en aquest àmbit a nivell europeu, que se situarà en instal·lacions de la UPC
L’ecosistema barceloní vinculat als semiconductors continua enfortint-se i sumant a nous actors. La companyia Neuron IP ha decidit situar a la capital catalana el seu primer centre d’R+D d’aquests materials a Europa, en un projecte en el qual invertirà 10 milions d’euros.
L’empresa canadenca preveu que el nou centre generi una trentena de llocs de treball en el primer any, i després ampliar la plantilla fins al centenar de treballadors durant els pròxims anys. El centre se situarà en l’edifici K2M del Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que es convertirà en el principal hub de l’empresa fora d’Amèrica del Nord.
El hub inclourà un centre de disseny i un laboratori de proves. Aquests espais s’especialitzaran en el desenvolupament d’interfícies de silici i de càpsules que permeten integrar diversos xips de semiconductors en una sola placa avançada, mitjançant una tecnologia coneguda com chiplet.
La companyia, que ha comptat amb el suport d’Acció per establir-se a Catalunya, està posicionada com una de les empreses d’enginyeria que més creix al mercat nordamericà. Ho fa des de la seva seu a Toronto, fundada el 2020, i amb centres a Amèrica del Nord, als quals ara se suma el de Barcelona.
Les tecnologies que desenvoluparà des de la capital catalana són crítiques per a aplicacions en àmbits en creixement com la intel·ligència artificial, la informàtica d’alt rendiment, els centres de dades, l’automoció i la infraestructura de comunicacions sense fil, en les quals Barcelona es vol posicionar també com clau en l’ecosistema internacional.
D’aquesta manera, projectes com aquest permeten “escalar el posicionament de Catalunya en l’àmbit dels semiconductors”, com ha defensat el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Jaume Baró. El també conseller delegat d’Acció ha posat en valor que “el fet que una empresa internacional triï Barcelona situa Catalunya entre els territoris líders de la cadena de valor d’aquesta indústria”.
Per a l’elecció de Barcelona com a seu del nou centre, la companyia ha tingut en compte que la ciutat “té una forta reputació global de desenvolupament de noves tecnologies i posseeix la infraestructura, el talent i l’ecosistema per a permetre el creixement sostenible de les startups”, segons el fundador i CEO de Neuron IP, Saman Sadr. “La capital catalana ofereix una combinació única d’innovació i cultura, entre el món acadèmic, la indústria i el suport del Govern que valorem molt”, ha remarcat.
La companyia col·labora amb la UPC per a la cerca de talent altament qualificat i amb especialització en àrees com les interfícies de silici i el disseny dels chiplets. “Aquesta col·laboració, reforça el compromís de Neuron IP per nodrir el talent local”, ha assegurat Sadr. En aquest sentit, el vicerector de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la UPC, Climent Molins, ha subratllat que “la consolidació d’una oficina de recerca i disseny de l’empresa al Campus Nord de la UPC implica una substancial aportació a l’ecosistema català de semiconductors i la microelectrònica”.
Tant és així que l’empresa no operarà només en col·laboració amb la UPC, sinó que s’interrelacionarà amb grups de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del Centre Nacional de Microelectrònica (CNM), integrant-se en un ecosistema vinculat als semiconductors que continua creixent a Barcelona i el seu entorn.
L'eina permetrà analitzar i fer previsions sobre el creixement urbanístic i econòmic més enllà dels…
El grup de distribució invertirà 30 milions en la conversió de la fàbrica en un…
La biennal internacional d'art contemporani descobreix racons oblidats pels locals i àmplia la mirada cultural…
El Fòrum d'Entitats per a la Reforma de l'Administració, format per la Cambra de Barcelona,…
La Guia Vermella ha premiat quatre restaurants de Barcelona amb una estrella Michelin: Fishølogy, MAE,…
En un temps, el nostre, en què tot sembla passatger, provisional o líquid, que diria…