La càrnia d'Olot aportarà el coneixement en la fabricació i comercialització de productes alimentaris a l'ambiciosa proposta del xef d'Osona, que vol produir 150.000 croquetes al dia i entrar en l'elaboració de canelons. Ultima un acord per subministrar a Marks & Spencer que se sumarà als que ja té amb Ametller Origen, Bon Preu i Pyrénées.
Noel, l’empresa càrnia d’Olot propietat de la família Boix Bosch, ha constituït una societat conjunta al 50% amb el xef Nandu Jubany per acompanyar-lo en el creixement del negoci de producció i comercialització a l’engròs de croquetes, que va iniciar durant la pandèmia com a resposta a l’obligat tancament dels serveis de restauració de Can Jubany a causa del confinament.
L’acord, del que no han transcendit les condicions, s’ha formalitzat després que el negoci del cuiner, que va néixer durant el confinament com a revulsiu al tancament de les activitats de restauració i organització d’esdeveniments de Can Jubany, hagi arribat a comercialitzar deu milions de croquetes en un sol any. Actualment s’elaboren entre 25.000 croquetes i 30.000 croquetes al dia.
La venda del producte es va iniciar el maig de 2020 en col·laboració amb Ametller Origen —a través de la seva proposta Mercat d’Autors— i posteriorment es va ampliar als establiments Bonpreu i Esclat —que han comercialitzat el producte amb la marca pròpia Terra i Tast— ; “i anirem a més”, explica Nandu Jubany, que recentment ha participat en una trobada organitzada per Comertia, sobre el sector del comerç detallista.
“Aquest és un sector molt competitiu”, destaca el xef en relació als acords amb les cadenes de distribució alimentària i “la família Boix m’acompanyarà en aquesta expansió”. Ara, l’objectiu d’aquest projecte empresarial conjunt és potenciar la marca Nandu Jubany, però Noel no descarta altres vies de comercialització.
Per això, actualment, s’està condicionant la nau que té Nandu Jubany per poder doblar la seva capacitat amb la intenció de seguir garantint un producte elaborat sota els més alts estàndards de qualitat i de seguretat alimentaria, aspectes on Noel hi aportarà tot el seu know-how i els més de 80 anys d’experiència al sector de l’alimentació. “L’objectiu de Jubany és produir 150.000 croquetes al dia perquè, segons assegura, tancaran un acord amb la cadena britànica Marks & Spencer”. De moment, i de manera exclusiva els productes ja estan també a la secció d’alimentació dels grans magatzems Pyrénées, a Andorra.
Al país andorrà, ha iniciat també una nova aventura culinària: el gener passat va obrir Diamant, un espai gastronòmic restaurant-botiga, ubicat a Andorra la Vella, amb el que porta facturats 2,7 milions d’euros. En l’últim any, tots els negocis de Can Jubany han generat uns ingressos de 23 milions d’euros anuals.
El cuiner de Calldetenes vol elaborar canelons i fer l’expansió internacional
El negoci de les croquetes també s’ampliarà amb nous productes. A les croquetes de bolets, pernil ibèric, rostit, pernil dolç i formatge —a les que el cuiner de Calldetenes vol sumar una croqueta de xocolata— s’hi afegiran els canelons. L’empenta del cuiner s’anirà modulant segons la demanda del mercat. Fonts de Noel manifesten que de moment “el projecte se centra en les croquetes, però també s’està treballant en canelons i altres receptes, i s’està pensat tant pel mercat nacional com internacional”. “En aquests moments s’estan explorant vies de comercialització i està orientat a aquells partners o clients que estiguin buscant un producte de màxima qualitat elaborat amb al màxima seguretat alimentaria”, afegeixen les fonts esmentades.
Segons el xef, es podrien elaborar de 8 milions a 10 milions de canelons a l’any, una tasca per la que haurà d’ampliar personal. De fet, la fàbrica de coquetes —“que em va regalar la pandèmia”, diu— es va idear com “una resposta per poder garantir els llocs de treball a les 40 persones que tenia a la divisió d’organització d’esdeveniments i per qui no hi havia feina donades les restriccions socials per la Covid-19; i ara ja som 44 persones”, afegeix.
Noel, una empresa en expansió
Per la seva part, el grup d’alimentació Noel Alimentària, també en expansió, va posar en marxa l’octubre passat a Olot una nova planta de 16.345 metres quadrats per potenciar la seva divisió de productes frescos, que acull l’activitat d’especejament, envasament i congelació de carn i derivats de porcí. Amb una inversió de 35 milions d’euros, les noves instal·lacions estan equipades amb tecnologia industrial 4.0 i compten amb totes les mesures i protocols necessaris per a garantir la màxima qualitat i seguretat alimentària dels productes.
Aquesta operació ha permès mantenir la producció de filetejats i elaborats frescos a les instal·lacions que Noel té en el mateix municipi dedicades a aquesta tipologia de productes, i que es veuran també beneficiades en disposar de més espai efectiu.
Noel aportarà tot el seu know-how i els més de 80 anys d’experiència al sector de l’alimentació
Noel, amb seu a Sant Joan les Fonts (Girona), va tancar el 2020 amb una facturació de 365 milions d’euros, amb un creixement del 21% respecte al 2019 (64 milions d’euros més), un percentatge que va suposar el major increment dels darrers deu anys.
La companyia, fundada l’any 1940, va presentar a començament de 2021 un projecte per optar als recursos del Fons Next Generations de la UE, amb un pla d’inversió de 300 milions d’euros que preveu la creació de 400 nous llocs de treball directes. La companyia se centrarà en millorar la sostenibilitat ambiental, l’eficiència energètica, la traçabilitat i digitalització, les instal·lacions productives i la innovació tecnològica durant els propers tres anys.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…