L'empresa catalana destina tres milions d'euros a ampliar el seu centre productiu de Deltebre, on podrà elaborar fins a vuit milions de vasets d'arròs a l'any
Nomen Foods avança en la seva estratègia de creixement, diversificació i internacionalització. Amb l’objectiu d’adaptar-se als nous hàbits de consum, l’empresa catalana ha decidit construir una fàbrica especialitzada en l’elaboració de plats preparats i productes llestos per menjar. El projecte ha suposat una inversió inicial de tres milions d’euros i, segons l’empresa, serà “la planta més gran de productes alimentaris de cinquena gamma i 100% sostenible el sector arrosser a Europa”.
Aquesta primavera, Nomen ha completat la primera fase de construcció de la nau que albergarà la planta en els mateixos terrenys de Deltebre (Tarragona) on ja es troba la seva fàbrica actual. Es tracta d’unes noves instal·lacions de 1.700 metres quadrats que s’inauguraran a finals de 2021, amb una capacitat de producció de vuit milions de vasets d’arròs a l’any. A més, la planta es dedicarà també a l’elaboració dels plats preparats que Nomen va treure al mercat el 2020 i que actualment té externalitzada. Aquest centre suposa ampliar el complex productiu actual de Nomen, que arribarà als 24.050 metres quadrats construïts.
Segons Nomen, els vasets d’arròs seran 100% reciclables i el 40% de l’energia que consumeixi la fàbrica procedirà del parc solar que s’instal·larà a la seva pròpia teulada. L’altre 60% serà electricitat amb certificat verd o d’origen renovable. “Aquest projecte impulsa la nostra lluita contra el canvi climàtic i la nostra ambició per ser l’arrossera més respectuosa amb el medi ambient”, explica Enric Batlle, conseller delegat de Nomen, que també recorda que la firma “abandera l’aposta per l’arròs ecològic”.
El directiu assenyala també que el nou centre de producció permetrà avançar en els plans de creixement internacional de la companyia —recentment Nomen s’ha introduït al mercat francès— i adaptar-se a les noves tendències en l’àmbit de l’alimentació saludable i de conveniència.
Nomen Foods va tancar el seu exercici fiscal 2019-2020 amb una caiguda de la facturació del 6%, fins als 29,8 milions d’euros, pel descens de les vendes en el sector de l’hostaleria per la covid-19. L’empresa opera en el mercat a través de les marques Nomen, Bayo i Segadors de Delta i és propietat de la cooperativa Arrossaires del Delta de l’Ebre, tot i que també participen en el seu accionariat de manera directa als agricultors productors de l’arròs socis de la cooperativa. Arrossaires va comprar la marca Nomen a Ebro Foods el 2012 per prop de 40 milions d’euros i el 2018 va crear l’empresa Nomen Foods per guanyar agilitat i potenciar el creixement de la marca.
El capital internacional que va impactar en el territori català representa el 14% del total…
L’editorial Adesiara edita una versió de l'obra 'Els Vells' d’Ignasi Iglésias, una excelsa peça teatral…
Amb l'operació, la cadena barcelonina vol recolzar la seva expansió internacional, en un any de…
Carme Portaceli es torna a enfrontar a un clàssic de la literatura amb una proposta…
La companyia diu que anunciarà una "correcta successió” d’Andic “en el seu degut moment”
El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat té per objectiu millorar l’ocupabilitat de les…