Es tracta del contracte més important de la ciutat, amb una durada de vuit anys i un valor de més de 2.300 milions d'euros, el 10% del pressupost municipal
L’Ajuntament de Barcelona encara el tram final de l’adjudicació del nou contracte de neteja i recollida de residus, el més important de la ciutat. Aquest contracte té una durada de vuit anys, prorrogables a dos anys més, i un valor de més de 2.300 milions d’euros, xifra que representa el 10% del pressupost municipal. Les empreses guanyadores han estat Corporación CLD (propietat del grup català Sorigué), Valoriza Servicios Medioambientales (filial de Sacyr), Urbaser i FCC Medioambiente.
La gran novetat del concurs des del punt de vista empresarial és l’adjudicació d’un dels quatre lots a Sacyr, empresa que fins ara no prestava aquest servei a Barcelona. FCC —el contractista històric del servei—, Urbaser i CLD sí que formaven ja part de la contracta que ara finalitza. El gran perdedor del concurs és Ferrovial, una de les empreses que operaven fins ara a la ciutat i que no ha aconseguit adjudicar-se cap zona. També s’havien presentat al concurs i han quedat fora les empreses Acciona, OHL, Romero Polo, Rubau i Ascan.
L’adjudicació del contracte s’espera que es porti al plenari municipal del març. Si s’aprova, s’hauran de sumar nou mesos per al desplegament del sistema de recollida i fabricació de contenidors i vehicles, amb la previsió de posar en marxa el nou servei a principis de 2022. Aquests seran els terminis si cap empresa impugna el concurs.
Entre les novetats que incorporarà el contracte, destaca la introducció de contenidors intel·ligents i el desplegament del sistema de recollida porta a porta, amb l’objectiu d’incentivar la recollida selectiva, que no supera el 40% a la ciutat des de fa anys. Segons ha explicat el regidor de Transició Ecològica i Emergència Climàtica, Eloi Badia, es preveu que el sistema de recollida porta a porta arribi a tota la ciutat el 2025. Aquest 2021 es desplegarà a Sant Andreu del Palomar, Horta i Sant Antoni, després que ja s’hagi fet a Sarrià. Així mateix, el nou contracte contempla que els vehicles per recollir les escombraries siguin elèctrics i menys sorollosos.
El contracte divideix la ciutat en quatre zones. L’empresa FCC s’ha adjudicat la prestació del servei a Ciutat Vella, l’Eixample i a Gràcia. CLD-Sorigué ha guanyat els districtes de Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. Per la seva part, Sacyr s’ocuparà d’Horta-Guinardó i de Nou Barris. Finalment, Urbaser gestionarà el servei de neteja i de recollida a Sant Andreu i Sant Martí. La plantilla encarregada d’aquesta tasca arribarà fins als 4.400 treballadors directes, amb 225 noves contractacions.
El Museu Diocesà de Barcelona acull l’exposició 'La Barcelona de Dalí. Un intinerari fotogràfic', comissariada…
La vagina és l’òrgan de l’aparell genital femení que connecta l’úter amb l’exterior del cos.…
Antonio Carmona és molt conegut entre els periodistes catalans. Durant els últims anys ha estat…
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…