Good News Barcelona

El nou contracte de neteja de Barcelona recau en FCC, Sorigué, Sacyr i Urbaser

Es tracta del contracte més important de la ciutat, amb una durada de vuit anys i un valor de més de 2.300 milions d'euros, el 10% del pressupost municipal

L’Ajuntament de Barcelona encara el tram final de l’adjudicació del nou contracte de neteja i recollida de residus, el més important de la ciutat. Aquest contracte té una durada de vuit anys, prorrogables a dos anys més, i un valor de més de 2.300 milions d’euros, xifra que representa el 10% del pressupost municipal. Les empreses guanyadores han estat Corporación CLD (propietat del grup català Sorigué), Valoriza Servicios Medioambientales (filial de Sacyr), Urbaser i FCC Medioambiente.

La gran novetat del concurs des del punt de vista empresarial és l’adjudicació d’un dels quatre lots a Sacyr, empresa que fins ara no prestava aquest servei a Barcelona.  FCC —el contractista històric del servei—, Urbaser i CLD sí que formaven ja part de la contracta que ara finalitza. El gran perdedor del concurs és Ferrovial, una de les empreses que operaven fins ara a la ciutat i que no ha aconseguit adjudicar-se cap zona. També s’havien presentat al concurs i han quedat fora les empreses Acciona, OHL, Romero Polo, Rubau i Ascan.

L’adjudicació del contracte s’espera que es porti al plenari municipal del març. Si s’aprova, s’hauran de sumar nou mesos per al desplegament del sistema de recollida i fabricació de contenidors i vehicles, amb la previsió de posar en marxa el nou servei a principis de 2022. Aquests seran els terminis si cap empresa impugna el concurs.

Entre les novetats que incorporarà el contracte, destaca la introducció de contenidors intel·ligents i el desplegament del sistema de recollida porta a porta, amb l’objectiu d’incentivar la recollida selectiva, que no supera el 40% a la ciutat des de fa anys. Segons ha explicat el regidor de Transició Ecològica i Emergència Climàtica, Eloi Badia, es preveu que el sistema de recollida porta a porta arribi a tota la ciutat el 2025. Aquest 2021 es desplegarà a Sant Andreu del Palomar, Horta i Sant Antoni, després que ja s’hagi fet a Sarrià. Així mateix, el nou contracte contempla que els vehicles per recollir les escombraries siguin elèctrics i menys sorollosos.

El contracte divideix la ciutat en quatre zones. L’empresa FCC s’ha adjudicat la prestació del servei a Ciutat Vella, l’Eixample i a Gràcia. CLD-Sorigué ha guanyat els districtes de Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi.  Per la seva part, Sacyr s’ocuparà d’Horta-Guinardó i de Nou Barris. Finalment, Urbaser gestionarà el servei de neteja i de recollida a Sant Andreu i Sant Martí. La plantilla encarregada d’aquesta tasca arribarà fins als 4.400 treballadors directes, amb 225 noves contractacions.

Compartir
Publicado por
Cristina Martín Valbuena

Artículos recientes

  • Creativitat

‘Happening’ dalinià a la Catedral

El Museu Diocesà de Barcelona acull l’exposició 'La Barcelona de Dalí. Un intinerari fotogràfic', comissariada…

24 de novembre de 2024
  • Rethink

Vagina

La vagina és l’òrgan de l’aparell genital femení que connecta l’úter amb l’exterior del cos.…

24 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

“Renfe continuarà a Catalunya amb el traspàs de Rodalies”

Antonio Carmona és molt conegut entre els periodistes catalans. Durant els últims anys ha estat…

24 de novembre de 2024
  • El Bar del Post

Alba Pujals: El plaer de la cocció a foc lent

“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…

23 de novembre de 2024
  • Professionals

Munich: volar alt tocant de peus a terra

Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…

23 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

L’antiga planta de Nissan a la Zona Franca torna a l’activitat amb la producció dels primers cotxes Ebro

La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…

23 de novembre de 2024