Gastronomia

La nova ‘brasserie’ de Romain Fornell a la luxosa torre residencial Antares

El restaurant Le Grand Café Rouge, amb el xef Franck Radiu davant dels fogons, presenta una carta amb els clàssics de la gastronomia francesa en un ambient contemporani, on mana el vermell intens de la decoració triada per l'arquitecta francesa Odile Decq per identificar el local i la torre que l'acull, un ostentós immoble residencial al principi de la Diagonal

El xef francès Romain Fornell ha agafat la batuta de la nova brasserie Le Grand Cafè Rouge, amb el xef Franck Radiu al capdavant dels fogons, per oferir els clàssics plats de la cuina tradicional francesa, en un distingit local, a la planta baixa de la luxosa torre residencial Antares, amb accés per la Rambla de Prim, al principi de la Diagonal.

Le Grand Café Rouge, de més de 400 metres quadrats, té capacitat per a 120 persones (60 a l’interior i 60 a la terrassa). A la carta o amb un menú de migdia —de dimarts a divendres i que canvia cada setmana— hi ha espai per a la cuina més popular, com la sopa de ceba o la sopa de peix de roca, o el puré de patates —“el millor del món”, presumeix Fornell— presentat com a guarnició. També ofereix les propostes més personals del xef francès, entre les quals destaca el pâté en croûte (magret d’ànec, foie, pedrers i bolets) i la bullabesa de peix de roca, pommes fondant i rouille, la presentació dels quals amb una capa de pasta de full rendeix homenatge al també cuiner francès Paul Bocuse.

Una brasserie “moderna”, com la qualifica el mateix Fornell en parlar de la seva darrera aposta gastronòmica a Barcelona. El xef reconegut amb dues estrelles Michelin treballa des de fa anys a la capital catalana amb restaurants com Caelis, a l’hotel Ohla, del qual també gestiona la resta d’oferta de restauració. Regenta alhora Cafè Turó, Casa Tejada, Épicerie i Tejada Mar.

El xef Romain Fornell amb l’arquitecta Odile Decq, al restaurant Le Grand Café Rouge. © Carlos Allende

El restaurant Le Grand Café Rouge es divideix en tres espais: la sala principal, des de la qual es pot accedir a un altell amb menjador privat per a sis persones; l’empreinte o taula del xef, una barra amb vistes a la cuina per veure la preparació dels plats, i una terrassa, que obrirà la primavera que ve.

La Torre Antares

La lluminositat del restaurant, gràcies a les parets de vidre que donen al carrer, es complementa amb els elements estructurals i de decoració interior del local en un vermell intens, elecció de l’arquitecta Odile Decq, el mateix color que llueixen els balcons de les plantes superiors de l’ostentós immoble residencial, la Torre Antares, de 28 pisos d’alçada. En el seu primer projecte d’habitatges i la seva primera obra a Barcelona, ​​Decq ha optat per formes ondulants al restaurant i els habitatges que dibuixen una estructura agradable i la combinació de blanc, negre i vermell “perquè és el color de Barcelona; Miró, Picasso, Gaudí… tots han fet servir molt el vermell”, explica Odile Decq. “A la vegada que representa la seva energia i passió per l’arquitectura”, afegeix l’arquitecta.

L’edifici d’habitatges, propietat de Shaftesbury, està ubicat al número 1 de la Plaça Llevant, al començament de la Diagonal. Ja se n’ha iniciat la comercialització. L’immoble el configuren 88 habitatges, onze dels quals amb serveis compartits, des de 98 metres quadrats fins a 386 metres quadrats, i amb terrasses privades des de 16 metres quadrats fins a més de 160 metres quadrats. Les residències, d’entre una i quatre habitacions, han sortit al mercat amb un preu que va des dels 850.000 euros per a les de gairebé 100 metres quadrats, fins als vuit milions d’euros per a un espectacular penthouse, amb vistes de 360 ​​graus al mar i el paisatge urbà barceloní.

Els inquilins de l’immoble disposaran d’un conjunt de serveis que inclouen dues piscines –una interior i una altra al terrat de l’edifici–, un gimnàs, una sala privada de cinema i una zona wellness –amb jacuzzi, cabines de massatges, àrea per a meditació i ioga—, i a la planta baixa una zona enjardinada que s’inicia amb un jardí vertical al vestíbul d’accés i que connecta amb una pista de pàdel, entre d’altres.

La nova Torre Antares de Barcelona. © TNBP
Compartir
Publicado por
Maria Teresa Coca

Artículos recientes

  • Gaudeix de Barcelona

Esports i pantalles

El centre de 'XR Sports' ofereix nou experiències d'esport ampliat a través de tecnologies digitals…

24 de desembre de 2024
  • Baco Boca

Cinc vins imprescindibles per brillar aquest Nadal

Ja sigui per regalar o per maridar amb les millors viandes, l'elecció del vi perfecte…

24 de desembre de 2024
  • True Leaders

La millor jugada de Francesc Julià: “Fitxa equip i actitud abans que CV i logos”

El CEO de Kave Home explica l’estratègia per crear una empresa líder d’impacte global amb…

24 de desembre de 2024
  • Opinió

Què pot aprendre Barcelona de Viena?

Barcelona es proposa reorientar el seu model turístic. L'objectiu és captar un turisme de més…

24 de desembre de 2024
  • Lletres

Recomanacions literàries per regalar aquest Nadal

'The New Barcelona Post' us proposa una selecció de títols per a tots els gustos,…

24 de desembre de 2024
  • Trencadís

L’escultura monumental ‘Support’ de Lorenzo Quinn arriba al Moco Museum

Més de 800 metres del Moco Museum s'han vist ocupats per la monumental escultura Support de…

23 de desembre de 2024