Núñez i Navarro està provant com fer que els murs d’obres puguin deixar de ser un element impersonal i rude als carrers. Més de deu artistes han participat en una iniciativa de la promotora i constructora immobiliària que transforma amb art urbà les parets que protegeixen els treballs, la gran majoria situats a la capital catalana i amb alguna sortida puntual a l’àrea metropolitana. S’aconsegueix així embellir zones que acostumen a passar desapercebudes o, fins i tot, provocar rebuig, millorant l’entorn amb unes quantes pinzellades.
El projecte NNWallery ha comptat amb les intervencions d’artistes locals com Brosmind, Danide, Laia Lopez, Maria Llovet, Sagar i Marina Capdevila, tots ells seleccionats per Norma Editorial. En els diferents murals que han creat, se’ls ha demanat que plasmin la visió que tenen de Barcelona. El cost de cada obra se situa en els 30.000 euros. En paral·lel, també s’ha actuat en portes i persianes de pàrquings, arribant així a la trentena de peces d’art urbà.
La iniciativa de Núñez i Navarro, ja replicada per altres companyies, es va iniciar l’any 2018, quan l’artista de grafitis Pez va fer la primera intervenció a Sant Joan Despí, amb un mural de 40 metres d’ample i 3 metres d’alt. Aquest tipus d’art urbà en murs d’obres és efímer i dura el temps que triguin els treballs a completar-se. En el cas del de Pez, es va enderrocar fa poc, a principis de setembre d’aquest any.
Després de posar el focus en artistes locals, la companyia ha fet la seva primera incursió internacional de la mà de l’alemany DXTR. Al Camp de l’Arpa, a la cantonada de València amb Rogent, l’artista ha plasmat la imatge que té de la capital catalana, amb protagonistes com la Sagrada Família, Arc de Triomf, la platja i el sol, així com la sangria i els calçots. Tot això, sota el paraigua del seu particular estil, “com si fos el món de Disney però estrany”, segons explia. El seu mural, de 50 metres de llarg i 2,5 metres d’alçada, es podrà veure en els pròxims tres anys, fins que estigui llest el bloc de pisos que està construint el despatx d’arquitectura OAB.
Mentre el pintava, DXTR, el pseudònim que utilitza l’il·lustrador berlinès Dennis Schuster, va veure com els veïns se li acostaven per veure com ho feia, tant persones grans com joves. Fins i tot, una nena li va regalar un dibuix. “No és gens comú”, remarca sobre la resposta a la primera obra que ha fet a la capital catalana, sobretot, pensant en el rebuig que ha rebut quan ha pintant a determinades zones de la seva ciutat natal.